Stortingsrepresentant sier nei til kirken etter olje-kronikk

En aviskronikk om oljepolitikk skrevet av biskoper fikk stortingspolitiker Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Hun vil derfor melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig.

En aviskronikk om oljepolitikk skrevet av biskoper fikk stortingspolitiker Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Hun vil derfor melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig. Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no (Høyre)

Stortingspolitiker Tina Bru (H) fra Rogaland melder seg ut av statskirken etter biskop-kronikk i avis.

11.02.15 04:51

Det var en kronikk i Aftenposten tirsdag som fikk Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Her tar blant andre biskopene Tor B. Jørgensen og Olav Øygard til orde for at Norge bør bremse oljeproduksjonen og la mye olje ligge igjen i bakken.

28-åringen, som er inne i sin første periode på Stortinget, sier til NRK at hun er svært uenig i de to biskopenes konklusjon, nemlig at oljeindustrien skal fases ut for å møte klimautfordringene. Bru akter derfor å melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig.

- Å fase ut oljeproduksjonen er dårlig klimapolitikk, og ikke en klimapolitikk som jeg som medlem av kirken kan stille meg bak. Da mener jeg det er riktig å melde meg ut. Verden trenger mer energi i framtiden, og det vil være rom for olje og gass innfor FNs togradersmål, sier hun.

Biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, beklager utmeldingen og understreker at det finnes forskjellige meninger om saken i kirken.

- Verken biskoper eller kirkemøtet har det endelige svaret, men vi må våge å si fra og tåle kritikk. Det er mitt håp og min intensjon at sterke og ulike meninger i kirken fører til større mangfold og større romslighet, sier Jørgensen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.