NA24.no

Stortingsrepresentant sier nei til kirken etter olje-kronikk

En aviskronikk om oljepolitikk skrevet av biskoper fikk stortingspolitiker Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Hun vil derfor melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig.
En aviskronikk om oljepolitikk skrevet av biskoper fikk stortingspolitiker Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Hun vil derfor melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig. Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no (Høyre)
Sist oppdatert:
Stortingspolitiker Tina Bru (H) fra Rogaland melder seg ut av statskirken etter biskop-kronikk i avis.

Det var en kronikk i Aftenposten tirsdag som fikk Tina Bru til å sette kaffen i halsen. Her tar blant andre biskopene Tor B. Jørgensen og Olav Øygard til orde for at Norge bør bremse oljeproduksjonen og la mye olje ligge igjen i bakken.

28-åringen, som er inne i sin første periode på Stortinget, sier til NRK at hun er svært uenig i de to biskopenes konklusjon, nemlig at oljeindustrien skal fases ut for å møte klimautfordringene. Bru akter derfor å melde seg ut av Den norske kirke så fort som mulig.

- Å fase ut oljeproduksjonen er dårlig klimapolitikk, og ikke en klimapolitikk som jeg som medlem av kirken kan stille meg bak. Da mener jeg det er riktig å melde meg ut. Verden trenger mer energi i framtiden, og det vil være rom for olje og gass innfor FNs togradersmål, sier hun.

Biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, beklager utmeldingen og understreker at det finnes forskjellige meninger om saken i kirken.

- Verken biskoper eller kirkemøtet har det endelige svaret, men vi må våge å si fra og tåle kritikk. Det er mitt håp og min intensjon at sterke og ulike meninger i kirken fører til større mangfold og større romslighet, sier Jørgensen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere