Støtter Hurtigruten

Hurtigruten har fått ja til refinansieringsplanen fra obligasjonseierne.

13.01.09 15:23

Hurtigruten har tirsdag fått ja fra sine obligasjonseiere, med 99,67 prosents flertall, til tiltaksplanen som skal være med på å redde selskapet.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Obligasjonseierne måtte si ja for at planen, som inkluderer en rettet emisjon på over 300 millioner kroner, skulle gå i boks. Hurtigruten er fortsatt avhengig av at bankene og KirBerg Shipping KS/Kystruten KS aksepterer planen, men er med dagens beslutning et steg nærmere trygg grunn.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dermed er det kanskje ikke behov for SVs redningsforslag, som gikk ut på å skyte inn 800 millioner kroner i Hurtigruten for å redde det fra grunnstøting. Dette var også et forslag som investeringsdirektør Kristian Falnes i Skagenfondene ristet på hodet av i går, og som vår egen kommentator Are Slettan gikk hardt ut mot i dag.

Les mer her:
Foreslår tidenes gavepakke
SV-politiker leker investor

- Aksjonærene har stilt opp, så det er ikke snakk om noen finansiell grunnstøting for Hurtigruten nå, uttalte Kristian Falnes i Skagenfondene til NA24 i går, og fortsatte:

- Garantien fra eierne og kreditorene sammen med det som har kommet av driftsmessige tiltak skal være nok til å få selskapet på rett kjøl.

Dagens beslutning medfører blant annet at Hurtigruten får forlenget det konvertible lånet med tre år og at det blir gjort rentefritt i 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.