NA24.no

Straffegebyr for gammel mobil

Flere millioner mobilkunder står nå overfor et ekstra straffegebyr for å ha gammel mobiltelefon.

Cingular driver for tiden tre mobilnett, og selskapet skal legge ned et gammelt analogt nett samt TDMA-nettet i løpet av 2008, da dagens regelverk tillater dem å skru av analoge nett og kun satse digitalt.

Nå ønsker selskapet å presse kundene som operer i dette nettet, som typisk er de som ikke har skiftet mobil på mange år, over på GSM-nettet ved å ilegge dem et tilleggsgebyr på fem dollar i måneden, melder Amobil.

Ifølge I4U kommer Cingular på å dra inn 23,5 millioner dollar ekstra hver måned på dette tilleggsgebyret, noe som betyr at gebyret rammer rundt 4,7 millioner kunder i selskapet.

I4U omtaler dette som en slags beskatning av de fattige som i utgangspunktet ikke har råd til å kjøpe ny mobiltelefon, og regner nå med at det vil komme søksmål fra kundene.

Noe lignende er ikke sannsynlig i Norge. De analoge mobilnettene er tatt ned for lengst, og alle bruker nå GSM eller 3G her i landet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere