NA24.no

Strålende dager for børsen

Sist oppdatert:
Det skinner av Oslo Børs i det nitriste sommerværet.

Oslo Børs tar opp tråden der de slapp tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 0,45 prosent til 514,71 poeng. Det er ny rekord og den gode stemningen på børsen fortsetter. Samtidig som regnet skyller ned over hovedstaden har børsen hatt strålende dager.

Må se andre steder
Sommeren har så langt vært en real opptur for investorene i aksjemarkedet. Aksjene stiger til himmels og rekordene sitter løst. Det er ikke bare i Norge at børsen gjør det bra. I Asia var aksjemarkedet også i toppform og nådde nye topper. USAs halve børsdag tirsdag var også en sammenhengende opptur. Det er verdt å merke seg at feiringen av 4. juli gjør at børsene på Wall Street holder stengt. Dermed må investorene se andre steder etter signaler.

Oljerekorder
Oljeprisen er også nær rekordhøyder. Ved råvarebørsen i London stiger kontraktene på nordsjøolje med levering i august til 72,75 dollar fatet. Kjøresesongen er i full gang i USA og 4. juli er en av de dagene amerikanerne bruker bilen flittigst. Bekymringer knyttet til tilgangen på bensin og raffinerienes kapasitetsutnyttelse sender oljeprisen oppover.

Torsdag kommer statistikken som viser utviklingen blant oljelagrene i forrige uke. Markedet er spent på om råoljelagrene fylles videre opp, eller om raffineriene har fått opp tempoet.

Terroren
Uansett vil bensinlagrene vies mye oppmerksomhet og vil være avgjørende for den videre utviklingen for oljeprisen og dermed Oslo Børs. Terrorsituasjonen i Storbritannia har også økt risikopremien i oljemarkedet.

Statoil er opp forsiktige 0,14 prosent til 181,25 kroner, mens Norsk Hydro flørter med rekordhøyder med en oppgang på 0,11 prosent til 229 kroner. DNO er uforandret på 12,79 kroner etter at usikkerheten knyttet til den forestående oljeloven i Irak øker.

DnB NOR stiger 0,77 prosent til 77,20 kroner. Aksjen troner øverst på tronen over de mest omsatte selskapene på børsen onsdag morgen. En post på 10.706.023 aksjer til 76,60 kroner per aksje ble i morgentimene meglet av Nordea. Dette er med på å dra opp omsetningen i aksjen.

Acergy stiger 3,42 prosent til 143,75 kroner på en ny analyse. Ifølge TDN Finans har Morgan Stanley jekket opp kursmålet i Acergy til 200 kroner fra 150 kroner. De er Bloomberg News som melder. I tillegg har meglerhuset gjort endringer i sin kursmål for konkurrentene Saipem og Technip.

Subsea 7 klatrer 2,99 prosent til 138 kroner.

Eitzen Maritime Services topper vinnerlisten med en oppgang på 16,98 prosent til 3,10 kroner. Børsen undersøkte kurshoppet og pauset aksjen. Etter kort tid ble pausen opphevet og en melding fra Eitzen Maritime opplyser at Eitzen Holding, største aksjonær og eiet av styreleder Axel C. Eitzen, har inngått salgs og kjøpsopsjoner med ledelsen i selskapet og selgerne i Provimar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere