Strålende fra Acta

Fondsrådgiverne i Acta drar inn penger som aldri før.

24.04.07 08:59

Det gode investeringsklimaet bidrar til glimrende tall fra Acta. De gode tidene innen eiendom, aksjemarkedet, shipping og den generelle økonomiske veksten merkes over hele linjen. Konsernsjef Simen Mødre har dermed noe å varme seg på i sin klatreferd mot toppen av Mount Everest.

NA24 - din næringslivsavis

- Tallene viser at vår forretningsmodell virker. Vi kan velge de beste spareproduktene fra et bredt spekter av leverandører. Kundene får god avkastning, og det bygger tillit til Acta og våre produkter, sier konstituert administrerende direktør Geir Inge Solberg.

I løpet av første kvartal var det nytegnet fond og spareprodukter for brutto 7.027 millioner kroner en oppgang på hele 20 prosent sammenlignet med samme periode året før da Acta hadde brutto nytegninger for 5.838 millioner kroner.

Les også: Følg Acta-sjefen til topps

- Vi har oppnådd den høyeste brutto nytegningen noensinne. Særlig høy har etterspørselen vært etter våre garanterte produkter som følge av tilbakekjøp av store serier i begynnelsen av kvartalet. Kundene som valgte å belåne disse produktene fullt ut, har fått en avkastning på mellom 40 prosent og 50 prosent i løpet av en gjennomsnittlig periode på halvannetår, sier Solberg i resultatpresentasjonen.

- Samtidig har etterspørselen etter eiendom og aksjefond holdt seg høy, mens shipping videre befestet sin posisjon som den fjerde største aktivaklassen målt etter brutto nytegning, fortsetter Solberg.

Dette ga driftsinntekter på 588,4 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder mot 390,5 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Resultat før skatt vokste til 318,8 millioner kroner fra 185,3 millioner kroner i første kvartal 2006. Nettoresultatet økte til 229,6 millioner kroner i første kvartal 2007 fra 133,4 millioner kroner i første kvartal i fjør.

Driftsresultatet endte på 309,5 millioner kroner i perioden fra januar til og med mars. Det er en klar bedring fra 181,6 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

- Inntektene og driftsresultatet er også på det høyeste nivået noensinne. De variable kostnadene har steget sammenlignet med første kvartal i 2006 som følge av betydelig høyere nytegningsvolum. De faste kostnadene har økt som følge av økt antall ansatte, opprettelse av nye kontorer og generell høyere aktivitet i organisasjonen, sier den konstituert administrerende direktøren.

Kundemidler under forvaltning nådde i første kvartal 75 milliarder kroner. Totalt antall kunder er nå 75.000, fordelt på 42 000 i Sverige og 33 000 i Norge. Acta har fått 4.300 nye kunder i første kvartal 2007, hvorav 2.800 i Sverige og 1.500 i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag