Strålende start for REC

Det nye solcelleselskapet REC hadde en knalldebut og bidro til å dra opp Oslo Børs.

09.05.06 17:00

Interessen rundt REC var enorm og det var stor kamp om aksjene som var tilgjengelige over børsen. I dag tidlig ble det klart at tegningskursen i forbindelse med noteringen endte på 95 kroner pr. aksje.

Kursen stakk rett til 110 kroner da børsen åpnet og fortsatte ferden opp til 117 kroner som ble sluttkursen. Det betyr at de som fikk tegne seg for aksjer i forbindelse med børsnoteringen kan stråle over en avkastning på hele 23,15 prosent allerede den første dagen.

Det ble totalt omsatt aksjer for fantastiske 5,2 milliarder kroner og kursen var oppe i 118 kroner. Allerede i debuten toppet REC både vinnerlisten ble børsens desidert mest omsatte aksje.

Den sterke utviklingen i REC Hovedindeksen endte opp 1,05 prosent til 424,37 poeng.

Oljejubel og DNO-nedtur
Tirsdag ble også hyggelig for Norsk Hydro som endte opp hele 3,4 prosent til 972 kroner. Aksjen skal splittes til 5 aksjer fra og med i morgen og i dag var de dessuten siste handledag den gikk ex. utbytte.

Det var også brukbar interesse for Statoil som kunne notere seg for en oppgang på 0,75 prosent til 202,50 kroner.

Oljeselskapet DNO la frem resultat for første kvartal. Selskapet leverte noe under forventningene, men kunne vise til en stabil oljeproduksjon og en økning i reservene på rundt 40 prosent sammenlignet med samme periode året før. Dette kunne likevel ikke hindre at aksjen ble sendt ned 4 prosent av markedet.

Prisen for et fat Nordsjøolje var da Oslo Børs stengte på 71,15 dollar pr. fat.

Gull-fest
Gull- og gruveselskapet Int. Gold Exploration var også en het aksje tirsdag. Kursen stakk hele 16,18 prosent og rundt 44 prosent av de utestående aksjene i selskapet skiftet eier. Gullprisen flørtet med nivåer rundt 700 dollar pr. unse og har aldri vært høyere på 26 år.

Altinex steg 15,15 prosent og har i løpet av en uke steget hele 24 prosent. Selskapet melde fredag at de kommer til å mange doble omsetningen for første kvartal etter kjøpet av eierandelene i Brage-feltet.

Seismikkselskapet Global Geo Services endte opp 11,72 prosent etter at selskapet meldte om vellykket installering av dual-sone hydrauliske system for Petrobras i brønnen AP-66. Selskapet leverte også resultat for første kvartal, uten at det påvirket kursen i noen stor grad.

Opptur for Røkke
Ellers ble det en jubel-dag for Kjell Inge Røkkes Aker Kværner som endte opp nesten 9 prosent. Aker Kværner har fått tidenes største kontrakt for leveranse av undervanns gassproduksjonsanlegg. Avtalen er i første omgang verdt 400 millioner dollar, men kan bli mer verdt.

Selv om noteringen av REC gikk over all forventning, falt de største aksjonærene i selskapet på Oslo Børs. Orkla som eier rundt 23,5 prosent av REC endte ned 1,42 prosent.

Det gikk verre med Hafslund-aksjene som endte ned 6,37 prosent og 5,45 prosent for henholdsvis B- og A-aksjen.

Den største taperen i dag ble Captura som falt hele 11,67 prosent etter skuffende resultat for første kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag