*Nettavisen* Økonomi.

Strålene fornøyd Lunder

Foto: (Vimpelcom)

Ementors redningsmann Jo Lunder er strålende fornøyd med resultatet for andre kvartal. Les hva han sier om fremtiden her.

Jo Lunder er strålende fornøyd med tallene som Ementor i dag presenterte. Da han tok over var det med en heller ydmyk holdning, og han advarte eierne og aksjemarkedet at dette kunne bli en meget tøff reise.

NA24 - din næringslivsavis

Siden har selskapet slått seg sammen med Danske TopNordic samt kjøpt opp det svenske Atea. I dag fremla selskapet tall som viser at lønnsomheten er klart bedret, både i forhold til i fjor og i forhold til første kvartal i år.

- Vi synes dette er gode tall, og det vi viser at det vi jobber med og holder på med gir resultater. Alt i alt er vi fornøyd med omsetningsvekst, kostnadsbasen er under kontroll og dette taes ut i klart bedre resultater enn samme periode i fjor, sier Lunder til NA24 iMarkedet.

Norge henger etter
Lunder forteller at det er det danske markedet som utvikler seg best for selskapet i øyeblikket, men Sverige viser også fremgang.

- Norge er kanskje det markedet hvor det går litt tregere om dagen. Det er litt utilredtstillende på topplinjen men det er en bra effekt av de kostnadsreduserende tiltakene. Og ser du bare på Norge er resultatene klart bedre enn i første kvartal, sier Lunder.

Han mener at årsaken til dette er at mye av Ementors restrukturering i 2005 ble gjort i Norge, med salget av Avenir, og at man derfor vil måtte bruke mer tid å komme tilbake i normalt gjenge.

Ingen vekst over trend – enda
Lunder vil ikke komme med noen resultatmål for andre halvår, men forteller at de fremdeles holder på målet om en EBITDA-margin (resultatmargin før avskrivninger) på fire prosent i 2008.

- Der er vi allerede i Danmark, og marginen er på 3,4 prosent i Sverige. Norge liger noe etter, forteller Lunder som også peker på at Atea har et noe lavere marginbilde enn resten av Ementor.

Lunder forventer ikke at selskapet skal levere en høyere organisk omsetningsvekst enn det som er trenden i markedet, før i andre halvår av 2007.

- Fordi vi har gjort disse to store transaksjonene må vi jobbe med kostnadssynergier. I det korte bildet, frem til første halvdel av 2007, vil vi ikke vokse mye mer enn markedet. Men etter det har jeg tro å god vekst, sier Lunder NA24 iMarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.