NA24.no

Stråler om kapp med solen

Sist oppdatert:
Mildvær, dyrere strøm og kursløft i REC. Pengene strømmer inn til Hafslund-sjef Christian Berg.

I dag la Hafslund frem tall for fjerdekvartal og foreløpig resultat for 2006. Det var en tydelig godt fornøyd Haslund-sjef som presenterte selskapets tall for en fullsatt sal på Hotel Continental.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg er svært godt fornøyde med tallene, sier konsernsjef Christian Berg.

Det har han full rett til å være.

Soler seg i glansen
Godt hjulpet av selskapets eierandeler i solenergiselskapet REC doblet Hafslund omsetningen og seksdoblet resultatet før skatt for fjerde kvartal sammenlignet med året før.

Og han legger ikke skjul på hvor de gode tallene kommer fra.

- Vi fikk totalt et resultat etter skatt på 1.686 millioner kroner, av dette utgjør REC 1.369 millioner kroner, sier Berg.

Han forklarer at Hafslunds resultat vil bli sterkt influert av RECs fremtidige aksjekurs.

- Hafslund vil i stor grad følge RECs utviklingen siden selskapet er en så stor andel av vår balanse. Vi er en langsiktig eier og ser på REC som en finansiell investering med strategisk verdi, sier han.

Kraftig kraftoppgang
Men det var ikke bare REC som trakk penger inn i kassen. Hafslunds kjernevirksomhets, kraftproduksjon, transport og salg av strøm leverte også gode tall. Kraftproduksjonen ble blant annet forbedret med hele 140 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

- Høyere kraftpriser og høyere volum ga oss et svært godt resultat, sier Berg som viser til at regn og mildvær har gitt et stort bidrag til produksjonen.

Driftsresultatet for kraftproduksjonen inkludert krafthandel økte med 121 millioner kroner, fra 170 millioner kroner i fjerdekvartal 2005 til 291 millioner kroner samme periode året etter.

På strømdelen økte Hafslund omsetningen med 65 prosent som følge av økte strømpriser til privatkunder, mens omsetning fra bedriftskunder økte med 51 prosent.

Et samlet driftsresultat for strømsalget endte på 73 millioner kroner, en økning på hele 64 millioner kroner i forhold til kvartalet året før.

Hafslund oppnådde en salgspris i snitt på 35,3 øre per KWh, en økning på øver 10 øre per KWh fra i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere