*Nettavisen* Økonomi.

Strammer inn etter innbrudd

Kredittilsynet gjennomgår rutinene etter tyveri.

26.09.07 16:35

Etter en redegjørelse til Finansdepartementet skal Kredittilsynet justere sikkerhetssystemer og rutiner.

- Kredittilsynet vurderer nå justeringer av sikkerhetssystem og rutiner, heter det i en pressemelding onsdag ettermiddag fra Kredittilsynet.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag sendte Kredittilsynet på anmodning fra Finansdepartementet en orientering etter at flere datamaskiner ble tatt i et innbrudd hos tilsynet i sommer.

Fra ferie
Det var Dagens Næringsliv som først fortalte om innbruddet. En medarbeider kom fra ferie 6. august og oppdaget at flere datamaskiner var borte fra lokalet til finansnærningens vokter, Kredittilsynet.

- Det ble umiddelbart igangsatt undersøkelser for å avklare om også andre eiendeler var borte, heter det i redegjørelsen til departementet.

Kredittilsynet har 160 kontorer og det tok god tid før undersøkelsen var gjennomført.

Hva ble borte
I redegjørelsen heter det at undersøkelsen ble iverksatt med mål om å finne ut hva som kunne være på disse datamaskinene.

- Etter det Kredittilsynet har kartlagt var det ikke lagret sensitiv informasjon på harddisken til noen av maskinene, skriver det i meldingen.

Tre maskiner skal ha inneholdt programvare knyttet til et IKT-prosjekt, en var helt nye og minimalt brukt, og den siste var brukt for å skrive foredrag, og andre offentlige dokumenter, heter det.

Kredittilsynet utelukker ikke en teoretisk mulighet for at det kan være spor av mail eller annen data på maskinene i forbindelse med at flere av dem har vært koblet opp mot Kredittilsynets sentrale server.

Vinning
Tilsynet legger på bakgrunn av interne undersøkelser at dette må ha vært et vinningstyveri. Begrunnelsen ligger i at datamaskinene som ble borte var nye og at et pengebeløp ble også borte.

- I tillegg kommer at et notat som antas å kunne fremstå som sensitivt, ikke var fjernet fra den låste skuffen som ble brutt opp, samtidig som det heller ikke kunne konstateres at andre dokumenter var fjernet eller rotet i, heter det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag