NA24.no

FLOTT BELIGGENHET: Strandtomten på Holmsbu i Hurum.
FLOTT BELIGGENHET: Strandtomten på Holmsbu i Hurum. Foto: Robert Christensen/Inviso AS

Strandeiendom solgt for tre millioner over prisantydning

Sist oppdatert:
Budrunden gikk hett for seg da den unike strandeiendommen «Odden» i Holmsbu ble solgt for minst syv millioner mandag.

Verditaksten var satt til 3,7 millioner og prisantydningen til 3,9 millioner kroner. Da budrunden startet på 3.600.000 kroner var ni interessenter med i budgivningen, skriver Drammens Tidende.

Megleren vil ikke bekrefte den endelige salgsummen, men Drammens Tidende vet at det ble lagt inn bud på 7.000.000 kroner på oppussingsobjektet fra 1850 da budrunden nærmet seg slutten mandag ettermiddag.

- Det ble en høy pris, og både kjøper og selger er fornøyd med handelen. Mer har jeg ikke lyst til si av hensyn til partene, sier ansvarlig megler Marius Tveit i DNB Eiendom.

Den nye eieren av perlen i Drammensfjorden skal være hjemmehørende på Østlandet og i godt voksen alder. Eiendommen ble solgt etter å ha vært på markedet i omlag en uke, med visning søndag.

- Her har det vært stor interesse hele veien fra flere steder i landet, forteller Tveit, som ikke kjenner til hvilke planer den nye eieren har for tomten.

- Markedet bestemmer
Han har fått med seg at mange mente kvadratmeterprisen på 84.782 kroner var stiv i utgangspunktet for den lille boligen, som ifølge annonsen bærer preg av kraftig forfall.

- Kan vi nå si at prisantydningen var for lav?

- Tilsvarende objekt har vi aldri hatt for salg tidligere, og derfor er dette en eiendom som er vanskelig å verdisette. Jeg vil derfor ikke mene noe om prisantydningen, for her er det ingen fasit. Det er markedet som bestemmer hva det er verdt, sier Tveit.

STIV PRIS? Beliggenheten er det som trekker opp prisen, ifølge meglerfirmaet.


Han har imidlertid forklaringen på hvorfor eiendommen var så populær:

- Den helt unike beliggenheten ut mot vannkanten og inn mot havna i Holmsbu, og solgangen med kveldssol. Alt går på beliggenhet når det gjelder eiendom, sier Tveit.

Les flere saker i Drammens Tidende


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere