*Nettavisen* Økonomi.

Strandslipp i Oslofjorden

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Flere muligheter for deg som vil ha strandperle med kort vei til jobben.

Ta en titt på disse strandeiendommene. De representerer et sjeldent rikt utvalg av fritidsboliger i skjærgården rett utenfor hovedstaden.

SE BILDEKARUSELL NEDERST

(For beliggenhet - se kart til høyre)

Skal du ha hytte innenfor Drøbaksundet er det normalt de små krypinnene på Nakholmen, Bleikøya eller Lindøya du må ta til takke med. Disse er veldig små, og ligger tett i tett, som husene i en kolonihave.

Millionluksus
Her snakker vi om «skikkelige» strandhytter. Prisene varierer fra 6,5 millioner på Søndre Langåra, til vel 15 millioner kroner på Grimsøya.

Rimeligst er altså hytta som ligger lengst syd i fjorden. Den ligger på en øy som heter Langåra, eller Søndre Langåra, for ikke å forveksle den med Langåra ved Middagsbukta.

Denne rødmalte hytta tilhørte den folkekjære visesangeren og TV-kjendisen Erik Bye, som døde i 2004. Søndre Langåra er den nordligste av tre øyer som ligger på rekke og rad før man kjører inn mot Drøbaksundet. De to andre heter Lågøya og Aspond. På alle disse øyene ligger det hytter, men det er veldig sjelden det er noe til salgs her.

Nærmere byen er det to hytter til salgs - hver med en pris på 11,5 millioner kroner. Den ene ligger på Brønnøya, den andre på Ostøya, eller Oustøen, som kanskje er mer gangbart blant golfspillerne i Oustøen Country Club.

Ostøya er en stor øy beliggende mellom Snarøya i nord og Nesøya i syd. Øya har relativt få hytter, og det går gjerne mer enn et år mellom hver gang det omsettes noe her. I 2007 la skisenterinvestoren Asle Thorseth ut en eiendom her med 70 meter strandlinje.

Billigere alternativ
Nå er det mulig å skaffe seg et billigere sommersted på øya. Hytta som nå selges har syv mål tomt, og ligger ved Hestehagebukta. Dette er en svært populær ankringsplass for seilbåter på sydsiden av Ostøya - rett vis a vis innløpet til Middagsbukta.

På Brønnøya er det to fritidseiendommer til salgs. Den ene er et svært sjarmerende gammelt hus tilbaketrukket ved den rolige Sandbukta syd på øya. Her finner man også den fredete gamle kalkovnen - et landemerke på øya, som forbindes med fastlandet via en kabelferje til Nesøya.

Den andre eiendommen på Brønnøya har ligget lenge til salgs . Prisantydningen er 14,5 millioner.

Endelig har idylliske Grimsøya - mellom Snarøya og Ostøya - hele tre eiendommer til salgs. Prisene går fra 10 til vel 15 millioner kroner.

Rimeligst er den 66 kvadratmeter store hytta med adresse Hans Hanssens vei 30 B. Også denne har vært forsøkt solgt et års tid. Kjøper av denne eiendommen blir nabo til tobakksarvingen Johan H. Andresens prakteiendom.

Mer beskyttet for vær og vind ligger den fem mål store eiendommen på andre siden av øya - ved det idylliske sundet mot Kjeholmen. Denne koster også mer: 14,5 millioner kroner.

Høyest prisklasse har Carl Christopher Tybring-Gjeddes Grimsøya-eiendom . Denne ble besluttet tvangssolgt ifjor, og var lenge avertert med en prislapp på 17 millioner kroner. Eiendommen ble tatt av Finn.no ifjor høst. Her kan det muligens være åpning for en gunstig handel.

SE BILDER HER (foto: Finn.no/Christian Bakken - Nettavisen)

3243

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.