*Nettavisen* Økonomi.

Strateger kaster kortene i Hydro med sviende tap

Strategene i Nordea kaster kortene i Hydro med et tap som svir for ukeporteføljen. Foto: Sergei Karpukhin (REUTERS)

- Sett i bakspeilet burde vi ha kastet den tidligere.

26.10.15 10:51

Strategene i Nordea kaster kortene i Hydro med et tap som svir for ukeporteføljen.

Aksjen, som har vært med helt siden starten av året med en negativ avkastning på over 26 prosent, tas ut etter forrige ukes kvartalsrapport.

Et underliggende driftsresultat på 2,2 milliarder kroner, 26 prosent bedre enn ventet, overbeviste ikke investorene på børsen, som sendte Hydro ned fem prosent i løpet av uken.

- Burde kastet den tidligere
- Nedrevideringer av inntjeningsestimatene for 4. kvartal (og for 2016) som følge av fallende aluminiumspriser veier dessverre opp for de sterke resultatene i 3. kvartal. Konsensusestimatene for 2015 og for 2016 fortsetter å falle i etterkant av rapporten, noe som åpenbart tynger kursen. Det er vanskelig å se når dette kommer til å snu så vi velger derfor denne uken å ta Norsk Hydro ut av ukeporteføljen , skriver Nordea-strategene i ukens porteføljerapport.

I løpet av uken falt nøkkelprisene på aluminium på metallbørsen LME i London ned mot 1.500 dollar per tonn. Prisene er så langt i år ned nærmere 20 prosent.

- Når ikke aksjen går etter bedre resultater enn ventet har man vært for lenge med i den aksjen rett og slett. Den har falt mye og fortsetter å falle etter gode resultater. Da er det ikke grunn til å ha den inne lenger, sier aksjestrateg Erik Fosland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

- Med frykten for Kina, råvarer og aluminiumsprisen hjelper det tydeligvis ikke å levere gode tall. Sett i bakspeilet burde vi ha kastet den tidligere. Vi synes selskapet har vært attraktivt priset, de leverer gode tall, men markedet er rett og slett ikke interessert. Markedet har jo alltid rett og da må man føye seg etter det. Det har vært en svak aksje og en skuffende utvikling, sier Fosland.

Satser på lakseaksje
Inn i porteføljen tas lakseoppdretteren Lerøy, som har falt tilbake etter resultatvarselet i midten av oktober. Nedgangen er en kjøpsmulighet, mener Nordea-strategene.

- Laks er attraktivt sted å være. Med tilbudssiden som er rimelig begrenset og etterspørselssiden som vokser vesentlig mer, ser det stramt ut fremover med gode priser og attraktive markeder. Mange av aksjene er på all-time high, det er ikke Lerøy og da falt valget på den, sier Fosland.

Med negativ avkastning i forrige uke mot oppgang på Oslo Børs, viser fasiten så langt i år at ukeporteføljens avkastning henger 2,4 prosentpoeng etter hovedindeksens avkastning på 7,1 prosent.

- Vi hadde noen gode uker, så har vi hatt et par dårlige i forhold til indeks som har gått bra, mye drevet av olje- og oljerelaterte selskaper. Vi synes fortsatt det er litt tidlig og har valgt å holde oss unna enn så lenge. Men da havner man litt bakpå når alt av olje og oljeservice dundrer avgårde, sier Fosland.

Nordeas ukeportefølje:

Lerøy Seafood
Storebrand
Havfisk
Tanker Investments
Ocean Yield
Zalaris

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.