*Nettavisen* Økonomi.

Strateger satser på sterk vekst i gassrederi

Höegh LNGs flytende LNG importterminal (FSRU) Independence i Klaipeda, Litauen. Foto: Höegh LNG

- Selskapet posisjonert for å doble flåten.

Etter en positiv uke for porteføljen av foretrukne aksjer, slipper strategene i Nordea inn gassrederiet Höegh LNG i varmen.

- Nordea anser selskapet å være bra posisjonert for å sikre seg profitable langsiktige kontrakter og at de lykkes med å doble flåten innen 2019, som i så fall innebærer ytterligere fire enheter utover dagens flåte og nybestillinger, skriver aksjestrateg Erik Roland i en porteføljerapport.

Der pekes det på at det er sterk vekst i markedet for flytende lagring og regassifis eringsenheter (FSRU). Senest i forrige uke hentet Höegh LNG friske penger som blant annet skal brukes til vekst innenfor FSRU-markedet.

- Dette nisjemarkedet innenfor LNG (flytende naturgass) er i sterk vekst, drevet av lave gasspriser og ikke minst kostnads‐ og tidsbesparelsene man har ved å etablere flytende importterminaler istedenfor landbaserte anlegg, som er vesentlig dyrere å bygge. Selskapet har som mål å doble flåten av flytende importterminaler i perioden 2015‐2019, påpeker Roland.

De underliggende verdiene i rederiet estimerer Nordea Markets til 168 kroner per aksje, 40 prosent høyere enn fredagens kursnivåer.

Har tro på Hydro
I uken som gikk var de sterkeste bidragsyterne til porteføljens avkastning på 1,1 prosent Protector Forsikring, Norsk Hydro og IT-selskapet Zalaris.

Tross ukens oppgang på 3,7 prosent for Hydro, har aksjen bidratt med en negativ avkastning på vel 28 prosent siden den ble tatt inn i januar.

Kinesiske tolldata viste lavere eksport av primæraluminium og aluminiumsprodukter i august, påpeker Roland.

- Skulle vi se at Kina eksporterer mindre fremover vil det være positivt for markedsbalansen. Vi er meget positive til Hydro over det neste halve året da selskapet har et sterkt inntjeningsmomentum.

Zalaris har derimot bidratt med en avkastning på 28 prosent siden aksjen ble sluppet inn i januar.

- Flere begynner åpenbart å få øynene opp for dette selskapet som leverer lønn- og lønnsrelaterte tjenester i store bedrifter hovedsakelig i Norden. Forretningsmodellen er lite kapitalintensiv, selskapet er gjeldfritt, tjener penger, kan vise til historisk vekst på 20 prosent i omsetningen som i stor grad er gjentagende (95 prosent) porteføljeforretning, skriver Roland.

Ukeporteføljen til Nordea:

Höegh LNG
Tanker Investments
Protector Forsikring
XXL
Ocean Yield
Zalaris
Norsk Hydro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag