NA24.no


Nordea-strategene satser på at aluminiumsprodusenten Norsk Hydro vil levere langt bedre kvartalsresultater enn markedet venter.
Nordea-strategene satser på at aluminiumsprodusenten Norsk Hydro vil levere langt bedre kvartalsresultater enn markedet venter. Foto: Sergei Karpukhin (REUTERS)

Strateger vedder på bunnsolide Hydro-tall

Tror tallslipp onsdag vil gi vind i seilene for taperaksjen i porteføljen.

Strategene i Nordea trimmer ukeporteføljen i forkant av Norsk Hydros kvartalsresultater, et tallslipp de tror vil overraske markedet.

Hydro-aksjen er den store taperen i porteføljen, med et fall på 22 prosent siden den ble tatt inn i januar.

Men onsdagens resultater for tredje kvartal vil bli bunnsolide, tror Nordea, til tross for fallende aluminiumspriser.

- Vi ser et underliggende driftsresultat som er 48 prosent høyere enn konsensus. Vår analytiker tror på 2,6 milliarder i underliggende driftsresultat. Markedet generelt overvurderer effektene av lavere priser, sier aksjestrateg Erik Fosland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

Nordea mener sterk utvikling innen virksomheten metallmarkeder, kostnadskutt, økte volumer av alumina og valutaeffekter, i stor grad vil oppveie de negative effektene.

- Dollaren er fortsatt sterk i forhold til den norske krona, sier Fosland.

- Aksjen har bare falt
Ut av porteføljen går aksjen til gassrederiet Höegh LNG, som er ned nær 12 prosent siden den ble tatt inn i varmen i midten av september.

- Vi trodde at en bunn kanskje var nådd etter emisjonen, men aksjen har bare falt i etterkant. Höegh er et langsiktig case, vi ser nå frem mot jul og da blir kanskje Höegh litt for kjedelig. Vi spisser dermed porteføljen ved å ta ut et selskap, sier aksjestrategen.

I uken som gikk ga ukeporteføljen en negativ avkastning på 0,9 prosent, hakket bedre enn den generelle børsnedgangen på 1,1 prosent. Så langt i år er avkastningen på 5,8 prosent, omtrent det samme som børsoppgangen på 5,5 prosent.

Porteføljen:

Storebrand
Havfisk
Tanker Investments
Ocean Yield
Zalaris
Norsk Hydro

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere