Strateger vedder på bunnsolide Hydro-tall

Nordea-strategene satser på at aluminiumsprodusenten Norsk Hydro vil levere langt bedre kvartalsresultater enn markedet venter.

Nordea-strategene satser på at aluminiumsprodusenten Norsk Hydro vil levere langt bedre kvartalsresultater enn markedet venter. Foto: Sergei Karpukhin (REUTERS)

Tror tallslipp onsdag vil gi vind i seilene for taperaksjen i porteføljen.

Strategene i Nordea trimmer ukeporteføljen i forkant av Norsk Hydros kvartalsresultater, et tallslipp de tror vil overraske markedet.

Hydro-aksjen er den store taperen i porteføljen, med et fall på 22 prosent siden den ble tatt inn i januar.

Men onsdagens resultater for tredje kvartal vil bli bunnsolide, tror Nordea, til tross for fallende aluminiumspriser.

- Vi ser et underliggende driftsresultat som er 48 prosent høyere enn konsensus. Vår analytiker tror på 2,6 milliarder i underliggende driftsresultat. Markedet generelt overvurderer effektene av lavere priser, sier aksjestrateg Erik Fosland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

Nordea mener sterk utvikling innen virksomheten metallmarkeder, kostnadskutt, økte volumer av alumina og valutaeffekter, i stor grad vil oppveie de negative effektene.

- Dollaren er fortsatt sterk i forhold til den norske krona, sier Fosland.

- Aksjen har bare falt
Ut av porteføljen går aksjen til gassrederiet Höegh LNG, som er ned nær 12 prosent siden den ble tatt inn i varmen i midten av september.

- Vi trodde at en bunn kanskje var nådd etter emisjonen, men aksjen har bare falt i etterkant. Höegh er et langsiktig case, vi ser nå frem mot jul og da blir kanskje Höegh litt for kjedelig. Vi spisser dermed porteføljen ved å ta ut et selskap, sier aksjestrategen.

I uken som gikk ga ukeporteføljen en negativ avkastning på 0,9 prosent, hakket bedre enn den generelle børsnedgangen på 1,1 prosent. Så langt i år er avkastningen på 5,8 prosent, omtrent det samme som børsoppgangen på 5,5 prosent.

Porteføljen:

Storebrand
Havfisk
Tanker Investments
Ocean Yield
Zalaris
Norsk Hydro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.