NA24.no

Strateger vedder på forsikringsaksje


Aksjestrateg Erik Roland i Nordea satser på at fallet i  Protector Forsikring er en kjøpsanledning.
Aksjestrateg Erik Roland i Nordea satser på at fallet i  Protector Forsikring er en kjøpsanledning. Foto: Michal Tomaszewicz
Sist oppdatert:
Nordea mener aksjefall gir kjøpsmulighet.

Etter en solid uke for ukeporteføljen utvider Nordea-strategene med aksjen til Protector Forsikring.

På forsikringsaksjen har Nordea Markets en kjøpsanbefaling med kursmål på 90 kroner, og ser dermed en oppside på 44 prosent fra dagens nivåer.

- Protector Forsikring skuffet noe med sine kvartalstall og guiding for 2015 i forrige uke, noe som resulterte i et fall på nesten 4 prosent på rapporteringsdagen, skriver aksjestrateg Erik Roland i porteføljerapporten.

Han mener likevel driften går bra i selskapet og peker på utviklingen i finansporteføljen som årsak til svakhet i kvartalstallene.

- Dette vil svinge over tid og fallet i forrige uke ser vi på som en god kjøpsmulighet.

- Attraktivt priset
Protectors planer om å øke belåningen gjennom utstedelse av et subordinert lån på 500 millioner kroner øker avkastningspotensialet ytterligere, mener strategen.

- Aksjen har siden selskapet solgte egne aksjer i mai falt nær 18 prosent. Dette ble gjort for å finansiere veksten inn i Storbritannia, et marked som er dobbelt så stort som det selskapet i dag dekker.

- Handlet til 11,5x forventet inntjening i 2016 anser vi selskapet å være attraktivt priset, gitt forventninger om premievekst på 22 prosent inneværende år og en avkastning på egenkapitalen (før skatt) på 27 prosent i 2016, argumenterer Roland.

Bedre enn børsen
For uken leverte ukeporteføljen en avkastning på 2,0 prosent, drevet hovedsakelig av oppgang for Storebrand og Ocean Yield. I samme perioden falt børsen 2,0 prosent.

Hittil i år ligger nå porteføljeavkastningen på 7,3 prosent, mot børsoppgangen på 5,7 prosent.

Ukeporteføljen:

Protector Forsikring
Lerøy Seafood
Storebrand
Havfisk
Tanker Investments
Ocean Yield
Zalaris

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere