*Nettavisen* Økonomi.

Strateger vedder på kurstrigger i storbank

Aksjestrateg Erik Roland i Nordea bytter ut oljetank med bank i ukens portefølje av anbefalte aksjer. Foto: Michal Tomaszewicz

Nordea-strategene bytter ut oljetank med bank i ukens portefølje av anbefalte aksjer.

23.11.15 11:01

Ut går Tanker Investments, som har tynget porteføljen med en negativ avkastning på 7 prosent siden aksjen ble tatt inn i august.

- Nordea er negative til det meste av tankrater inn i 2016. Det er primært flåtevekst det dreier seg om. I tillegg skuffet Tanker Investments med rapporten for tredje kvartal, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

- For et slikt selskap, som er avhengig av å svi mens jernet er varmt for å kunne betale ut solide utbytter, mener vi at inntjeningsvinduet er i ferd med å lukkes, fortsetter aksjestrategen.

Les også Myrseth satser på solaksje og DNB med tre ny favoritter

- Kan bli en positiv trigger
Inn i varmen slipper Nordea DNB-aksjen, før storbanken skal avholde kapitalmarkedsdag på onsdag denne uken.

- Det er mange som er ekstremt negative til DNB i forkant av kapitalmarkedsdagen. Vi går litt kontrært der, sier Roland.

I porteføljerapporten peker Nordea på at DNB-aksjen den siste tiden er tynget av usikkerhet rundt kapitaldekningskrav og frykt for hvordan en økonomisk nedgangskonjunktur i Norge vil ramme banken.

- Det ligger en mulighet, mener vi, for at de kan overraske på oppsiden. Det er mye negativt priset inn og da kan kapitalmarkedsdagen bli en positiv trigger, sier Roland.

Senkede forventninger
Forventningene til DNB har kommet kraftig ned, sier aksjestrategen, som viser til at konsensusforventningene til avkastning på egenkapitalen har falt fra 11,2 til 10,3 prosent etter tredjekvartalsrapporten.

- Markedet tror også at tapsavsetningene blir høyere enn det vi forventer og at veksten i kommisjonsinntekter blir lavere enn vi forventer. Vi er også mer optimistiske i forhold til hva de kan gjøre på kostnadssiden, sier Roland.

Tynget av blant annet Tanker Investments havnet avkastningen i ukeporteføljen 0,8 prosentpoeng bak Oslo Børs i uken som gikk. For året er porteføljen fortsatt litt foran, med en avkastning på 11 prosent mot børsens 7,5 prosent.

Nordeas ukeportefølje:

DNB
Bakkafrost
Protector Forsikring
Lerøy Seafood
Storebrand
Havfisk
Ocean Yield
Zalaris

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag