Gå til sidens hovedinnhold

- Strategisk viktig avtale

Et seismikkselskap i gråmarkedet skal hente inn data i det største oljefeltet som har blitt oppdaget de siste 30 årene.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology har sendt ut en pressemelding der de opplyser at de har signert en intensjonsavtale verdt mellom 200 - 230 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

RXT skal i henhold til intensjonsavtalen hente inne seismiske data på Kashagan-feltet i det Kaspiske hav. Det er selskapet AgipKCO har valgt ut RXT til denne kontrakten.

- Dette er en strategisk avtale som kan føre til flere store oppdrag i tiden som kommer. Oljeindustrien har for alvor oppdaget RXTs ledende posisjon innen innhenting av multikomponent seismiske havbunnsdata, sier adm. direktør Mike Scott i RXT i pressemeldingen.

Kashagan-feltet ligger i den nordligste delen av det kaspiske hav, nær den Kasakstanske byen Atyrau. Det er det største oljefeltet som har blitt oppdaget de siste 30 årene på verdensbasis. Dyptgående brønner med høyt trykk med høy forekomst av svovel, med produksjon av den giftige gassen hydrogensulfid.

Brønnen ligger på svært grunt vann, mellom tre og fire meter, som er islagt fra november til mars og er ustabilt resten av året. Omsrådet er også en stor utfordring med tanke på temperaturen som varierer mellom -30¿C og +40¿C.

Feltet opereres av AgipKCO og RXT nye mannskap “Crew 3” vil foreta innhentningen. Totalt vil tre skip som opererer på grunt vann være beskjeftiget og oppstart er så snart isen går i april 2007.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg