NA24.no

Strauss-Kahn frikjent for hallik-tiltale

Dominique Strauss-Kahn.
Dominique Strauss-Kahn. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble som ventet frikjent for grov hallikvirksomhet i den såkalte Carlton-saken.

Selv aktor i saken erkjente til slutt at bevisene mot Strauss-Kahn ikke holdt og avrundet rettssaken i den franske byen Lille med å be om frifinnelse for den sexglade 66-åringen.

Fredag ble den 147 sider lange dommen lest opp, og den konkluderte som ventet med frifinnelse.

Gruppesex

Strauss-Kahn, som også har vært fransk finansminister, var tiltalt for grov hallikvirksomhet i forbindelse med ville sexfester med prostituerte i hjemlandet.

Sammen med ham i tiltaleboksen sto en fargerik forsamling av 13 andre menn, blant dem bordelleieren Dominique Alderweireld, bedre kjent som «Halliken Dodo», som innrømmet å ha skaffet til veie prostituerte kvinner for den fallerte IMF-sjefen.

Under rettssaken innrømmet Strauss-Kahn å ha en forkjærlighet for gruppesex og for å ha deltatt på nettverkets sexfester, men han hevdet at han ikke visste at de sju kvinnene som deltok var prostituerte.

Stuepike

Strafferammen for tiltalen var på opp mot ti års fengsel, men den gråhårede økonomen nektet straffskyld.

Drømmen om å bli fransk president fikk Strauss-Kahn knust alt 2011, da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York. Han ble frikjent i retten for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål.

Rettssaken i Lille fratok ham trolig siste rest av det så måtte være igjen av politiske ambisjoner, da flere av de prostituerte kvinnene gjennom sine advokater fortalte hvordan han hadde vært svært hardhendt i sin omgang med dem.

Hardhendt

– Jeg har nok en seksualitet som, sammenlignet med de fleste menn, er mer hardhendt. Kvinner har rett til ikke å like det, uansett om de er prostituerte eller ikke, sa den tidligere IMF-sjefen.

To av de prostituerte kvinnene som deltok under det som er beskrevet som de ville og champagnesprudlende sexfestene der Strauss-Kahn var til stede, gikk opprinnelig til sivilt søksmål mot ham.

Etter at aktor medga at bevismaterialet ikke holdt, og la ned påstand om frifinnelse, trakk de imidlertid sine søksmål. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere