NA24.no

Støre advarer StatoilHydro

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre sier at StatoilHydro må vise samfunnsansvar.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I en tale til ledergruppen i StatoilHydro i kveld oppfordret utenriksminister Jonas Gahr Støre det nye selskapet til å vise samfunnsansvar, ifølge en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- StatoilHydro blir etter sammenslåingen Norges største selskap, både hjemme og ute. Det forplikter. Mange vil assosiere selskapet med Norge og norsk politikk. Selskapet er derfor avhengig av høy en grad av tillit både blant eierne og det norske folk for sin virksomhet, sier utenriksminister Støre i meldingen.

- Mitt budskap til StatoilHydro er at den beste måten selskapet kan sikre tilliten på er å utvise en høy grad av samfunnsansvar i sitt utenlandsengasjement og sin øvrige forretningsvirksomhet. Vi i UD må justere vårt fokus for å kunne støtte også denne generasjonen av norsk verdiskapning i utlandet, sier Støre.

Utenriksministeren tok også opp klima- og miljøutfordringene som StatoilHydro og Norge står overfor.

- Norge skal redusere klimautslippene med 30 prosent innen 2020. Dette stiller store krav både til StatoilHydro som selskap – med å utvikle ny teknologi, og til oss som politikere – med å komme fram til de beste løsningene, sier utenriksministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere