NA24.no


GIR SMEKK TIL ERNA: – Statsministeren omtaler inneværende års budsjett som den viktigste tiltakspakken. Det synes jeg er underlig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
GIR SMEKK TIL ERNA: – Statsministeren omtaler inneværende års budsjett som den viktigste tiltakspakken. Det synes jeg er underlig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Støre: Glem formuesskatten, sats på jobbtiltak

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen finansierer kutt i formuesskatten ved å bruke mer oljepenger. Tiltak rettet mot økende arbeidsledighet er riktigere medisin, mener han.

Støre mener regjeringen har bommet på situasjonen landet står oppe i. Inneværende års statsbudsjett er blitt feil medisin. Norge trenger tiltak mot økende arbeidsledighet, slår Ap-lederen fast.

– Statsministeren omtaler inneværende års budsjett som den viktigste tiltakspakken. Det synes jeg er underlig. Da regjeringen var samlet til budsjettkonferanse, anslo den at ledigheten kunne øke til 3,75 prosent i 2015. Nå er vi halvveis i budsjettperioden og ledigheten har passert 4,2 prosent. 117.000 ledige, det høyeste antallet på 20 år, sier Støre til Dagens Næringsliv.

Regjeringen har brukt oljepenger på feil måte, mener han.

– Det som er kjennetegnet til regjeringens økonomiske politikk, er at de har brukt oljepenger til å gi skattekutt med en veldig tvilsom effekt. Det som er ulykkelig i dagens situasjon er at regjeringen har løftet ut en skatt og bruker milliarder på den. Vi har et fordomsfritt syn på hva som kan skape ny aktivitet. Men det er vanskelig å se at 6-7 milliarder kroner i formuesskattekutt kommer høyt opp på listen over tiltak som virker, sier Støre.

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten slår fast at regjeringens plan er å fortsette nedtrappingen av formuesskatten.

– Formuesskatten hindrer nyetableringer og ikke minst vekst og nyinvesteringer i eksisterende bedrifter, sier Flåtten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere