NA24.no

Støre på Al-Arabiya

Sist oppdatert:
- Vi kan ikke som regjering styre hva norske aviser skriver, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre da han ble intervjuet av fjernsynskanalen Al-Arabiya direkte mandag kveld.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre beklaget at muslimer over hele verden føler seg krenket over Muhammed-karikaturene som sto på trykk i norske Magazinet. Han sa at Norge vil jobbe for å fremme fred og forsoning mellom religiøse grupper, men understreket at den norske regjeringen ikke kan stanse denne type ytringer.

I intervjuet sa Støre at det kun er én norsk avis som har trykket de omstridte tegningene.

- Dette er ikke publisert i alle norske medier, bare en avis, sa Støre i intervjuet som ble sendt like før klokka 17 norsk tid.

Al-Arabyia sender fra Dubai og har rundt 200 millioner seere.

Støre benyttet anledningen til å si at Norge fortsatt ønsker å spille en rolle i Midt-Østen og vil støtte palestinernes sak.

- Israel må respektere menneskerettighetene og trekke seg tilbake til grensene fra 1967. Norge skal fortsette å spille en rolle med å fremme dialog og bygge fred, sa han.

På spørsmål om hvordan Norge vil reagere på ambassadestormingen i Damaskus, svarte Støre at Norge vil bringe saken inn for FN og kreve erstatning fra Syria på ødeleggelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere