NA24.no


Støre har akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene.
Støre har akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Støre selger andeler i omstridt byggeprosjekt for 4,5 millioner

Sist oppdatert:
Ap-leder Jonas Gahr Støre har solgt sine andeler i et byggeprosjekt der det ble avdekket arbeidsforhold uten tariffavtaler og med «løsarbeiderkontrakter».

– Jeg besluttet å selge våre tre prosent andeler i lys av det som framkom om forhold på byggeplassene. Jeg fant det riktig å spørre de gjenværende eierne om de ønsket å kjøpe våre andeler fordi det er andeler det er vanskelig å omsette på vanlig vis, sier Støre til Dagbladet.

Ifølge avisen investerte Ap-lederen 1,5 millioner kroner til sammen i de to boligprosjektene han nå selger seg ut av. Dermed sitter han igjen med en fortjeneste på tre millioner kroner, etter å ha akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene.

Ifølge Støre kunne fortjenesten vært høyere dersom han hadde ventet med å selge seg ut til de 188 leilighetene er ferdig bygd. Saken har imidlertid vært en hodepine for Ap-lederen, som har fått kritikk fra Fellesforbundet, Senterpartiet, Rødt og Høyre for eierskapet.

Både i talen til Aps landsmøte og i 1. mai-talen kort tid etterpå, sto kampen mot sosial dumping sentralt, og Støre pekte spesielt på byggebransjen som problemområde.

Flere av arbeiderne i byggeprosjektet Grenselunden, hvor Støres selskap Fernstø hadde en eierandel på 3,26 prosent, hadde ifølge Dagbladet nettopp denne typen arbeidsavtaler som Ap-lederen har omtalt som «nulltimerskontrakter» eller «løsarbeiderkontrakter».

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere