NA24.no

Støre ser Shtokman-muligheter

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre har fortsatt tro på at norske selskaper kan spille en rolle i milliardeventyret Shtokman.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Jeg tror fortsatt at Norge har erfaring, teknologi og industri som kan hjelpe til med denne typen utvinning, sier Norges utenriksminister til Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

I går kom meldingen om at Gazprom ikke har lykkes med å finne en partner som ville tilby akseptable vilkår.

To ut - en inn
Mens Hydro og Statoil ser ut til å være ut av Shtokman-diskusjonene, er det flere som nå venter at Kjell Inge Røkke og Aker Kværner kan juble. Selskapet forsøker å få underleveransene til det enorme gassfeltet.

Statoil og Norsk Hydro har lenge vært blant de fem selskapene som har vært på listen over mulige partnere til utbyggingen av det gigantiske gassfeltet i Barentshavet. Også Aker Kværner har vært nevnt som en mulig teknologisk partner i forbindelse med utbyggingen av feltet.

De andre aktuelle oljeselskapene er amerikanske Chevron, ConocoPhillips og franske Total. Planen var å velge tre av de fem oljeselskapene som partnere.

Ingen kommentar
Prosessen rundt Shtokman-prosjektet har vært preget av en rekke med utsettelser i forbindelse med Gazproms utvelgelse av partnere til utbyggingen.

De siste hintene fra det russiske gassmonopolet før dagens uttalelser har gått på at en beslutning om partnere kunne komme før nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere