NA24.no

Støre takket, kritiserte og kom med fempunktsplan

Ap-leder Jonas Gahr Støre og AUF-leder Eskil Pedersen på  AUF sin sommerleir på Gulsrud lørdag.
Ap-leder Jonas Gahr Støre og AUF-leder Eskil Pedersen på  AUF sin sommerleir på Gulsrud lørdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre takket Eskil Pedersen.

- Jeg var på Utøya 21. juli 2011. Jeg ble tatt imot av Eskil, på hans første leir som leder i AUF. Så skulle grusomhetene komme på din vakt, Eskil. Hele ledelsen, og du ganske spesielt, har måttet tåle mer enn man kunne forvente av en demokratisk organisasjon, men AUF har mestret dette med glans, sa Støre fra scenen til deltakerne på årets AUF-leir.

Den nye Ap-lederen sa han var blitt glad i og satte stor pris på både mennesket og politikeren Eskil Pedersen, som nå deltar på sin siste AUF-leir som leder.

- Men det blir ikke din siste leir som deltaker, sa Støre, til applaus fra ungdommene.

- AUF er viktig
I talen løftet han fram AUFs rolle som pådriver for politisk endring og en faktor i utformingen av moderpartiets politiske retning. Det konkrete eksempelet var Norges satsing på det globale vaksinasjonsprogrammet, en satsing som hadde sitt utspring i ungdomspartiet.

- AUF er viktig for meg fordi det er dere som skal leve lengst med politikken. Derfor må dere høres. Jeg lover å lytte, spørre om råd og lytte så mye jeg kan, men vi kommer ikke alltid til å være enige. Da hadde det ikke vært noen vits.

Lange linjer
For å se de lange linjene i politikken oppfordret den nyvalgte Ap-lederen de fremmøtte til å løfte blikket og ikke alltid gå rett på enkeltsakene.

- Vi må stille noen grunnleggende spørsmål: Hva er viktig? Hva er riktig? Hva er rettferdig og urettferdig? Hvor skal vi sette inn kreftene?'

Ap-leder Jonas Gahr Støre besøkte AUF sin sommerleir på Gulsrud lørdag formiddag.

Som det passer seg en sosialdemokratisk leder, snakket han varmt om felles oppgaver, felles løsninger og fellesskapets inntekter. Det siste punktet ga også anledning til et spark mot dagens regjering, spesielt mot skattekuttene.

- 40 prosent av de kuttene gikk til de rikeste 4 prosentene. Det er nesten som om formuleringen der har vært «Svaret er skattelette, hva var spørsmålet?», sa Støre til applaus fra leirdeltakerne.

Fem punkter
Han listet også opp fem punkter han vil ha inn i den politiske debatten.

- Dette er en tid for å investere, ikke kutte. Det er en tid for å holde sammen, ikke øke forskjellene. Det er en tid for moderne familiepolitikk.

I tillegg trakk han fram kunnskap og å se klimaet som en ramme rundt all politikk, ikke som en egen sak.

- Det er noe i formuleringen av at vi er den førte generasjonen som ser effekten av klimaendring og kanskje den siste som kan gjøre noe med den, var budskapet til den kommende politiske generasjonen. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere