Gå til sidens hovedinnhold

Streik i regningen for flygigant

Streik skaper turbulens i Boeings regnskaper.

Flyprodusenten Boeing leverer svakere resultater etter at maskinistene har vært ute i streik. Samtidig blir de rammet av at underleverandører sliter.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet for tredje kvartal falt til 695 millioner dollar fra 1,11 milliarder dollar, eller til 0,96 dollar per aksje fra 1,44 dollar per aksje i tilsvarende kvartal i fjor. Samtidig falt omsetningen med 7 prosent til 15,29 milliarder dollar.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av FactSet Research at Boeing ville legge frem et resultat på 1,04 dollar per aksje fra en omsetning på 14,9 milliarder dollar.

I september gikk 27.000 maskinister ut i streik etter at lønnsforhandlinger ikke førte frem. Det førte til at levering av 35 fly ble forsinket. Totalt leverte de 84 fly i tredje kvartal, men skulle i henhold til planen levere 119 fly.

Streiken gjør at selskapet ikke vil ut med noen finansiell guiding før etter at protestene er over.

Boeing har en ordrereserve på 349 milliarder dollar.

- Mens suspensjonen av kommersiell flyleveranser ble alvorlig påvirket i kvartalet, har vi effektivt utført den resterende delen av virksomheten og holdt fokuset på den sterke balansen vi har bygget de siste årene,

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre