Streik i Telenor

455 ansatte i Telenor går ut i streik etter at det ble brudd i forhandlingene ved midnatt tirsdag.

10.05.06 08:23

Streiken kommer etter at det ble brudd i forhandlingene mellom de ansatte i EL & IT Forbundet og NHO. Avstanden mellom de to partene var så stor at meklingsmannen ikke anså at det var noe poeng i å legge frem en skisse til løsning. Fra onsdag morgen er derfor 455 ansatte i 9 Telenor-virksomheter over hele landet i streik, ifølge en pressemelding fra EL & IT Forbundet.

Ingen vitale funksjoner
- I første omgang vil ingen kritiske funksjoner bli berørt, sier informasjonssjef i Telenor Arild S. Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Streiken vil i første omgang ramme bestilling og leveranse av bredbånd, bestilling av telefonmøter, utsending av mobilregninger, opplysningen og andre servicetjenester.

Tregere service
Det som rammer flest, vil være tregere behandling hos kundeservice og opplysningen.

- Det er ansatte som jobber her som går ut i streik, og kundene vil derfor kunne oppleve lengre køer enn normalt, opplyser Johannessen.

Stor avstand
Stridspunktene som førte til streik var avtalefestet pensjon og spørsmål om inn- og utleie av arbeidskraft, kjent som sosial dumping. Dette har vært gjennomgangstema også ved andre av vårens oppgjør. I tillegg til dette dreier streiken seg om arbeidstidsregulering og avtalevilkår for bedrifter som selges ut av Telenor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag