NA24.no

Streik kan bevege oljeprisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Uendret oljepris i helgen. Amerikanske raffinerier forhandler med arbeidere.

Prisene på råolje har holdt seg uendret i helgen på råvarebørsen i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg News er det bekymring for at arbeidere ved amerikanske raffinerier kan havne i streik, og dermed strupe tilgangen på drivstoff. En streik kan påvirke 8,7 prosent av den amerikanske raffinerikapasiteten.

Nyhetsbyrået skriver at fagforeningen United Steelworkers union og amerikanske oljeselskaper er enige om å forlenge forhandlingene om et kontraktforslag til 30.000 av sine medlemmer. Forhandlingene dekker arbeiderne på 86 anlegg i USA eid av Exxon Mobil Corp, Valero Energy Corp, BP Plc og Chevron Corp., samt Shell. Forlengelse ble avtalt sent søndag i Austin, Texas. Forhandlingene startet 20.januar.

- Dersom raffineriene kommer til å stoppe opp blir alle bekymret for tilgangen av oljeprodukter. OPEC jobber hardt for å holde planen om produksjonskutt på plass for å bygge ned oljelagrene, sier derivattrader Ken Hasegawa ved Newedge Group i Tokyo til Bloomberg.

I tillegg er det forventinger knyttet til at OPEC skal kutte produksjonen videre. Venezuela, som er den sjette største produsenten i OPEC, vil støtte et videre produksjonkutt for å motvirket til et enda mer overforsynt marked. Det opplyste energiminister Rafael Ramirez i går.

Mandag morgen koster et fat av den amerikanske referanseoljen WTI 41,52 dollar fatet, ned 16 cents. I London omsettes mars-kontrakten på nordsjøoljen 45,57 dollar fatet, ned 31 cents.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere