*Nettavisen* Økonomi.

Streik kan ramme 5000 barn

Storstreik blant lærere og helsepersonell kan ramme tusenvis av barn og unge førstkommende mandag.

23.05.06 13:55

Oslo kommune fikk i dag beskjed av Unio om at flere førskolelærere, styrere, skoleledere, lærere og administrativt personell i helse- og utdanningssektorene kan tas ut i en eventuell streik mandag 29. mai.

I så fall vil rundt 5000 barnehagebarn og elever i grunnskoler og videregående skoler bli rammet – samt deres foreldre.

Ved midnatt tirsdag går meklingsfristen ut.

Kan miste eksamen
- Finner vi ikke en løsning i meklingen, vil 302 skoleledere og lærere gå ut i streik fra førstkommende mandag. Elever i videregående risikerer å miste skriftlig eksamen, mens muntlig eksamen i grunnskolen vil bli vanskeligere å gjennomføre, sier Ellinor Gilberg, forhandlingsleder i Unio-Oslo kommune, i en pressemelding.

Unio varsler også om at ytterligere 462 medlemmer tas ut i streik neste mandag. Det er tidligere kjent at 76 medlemmer går ut i eventuell streik fra i morgen, onsdag.

Disse rammes
Skolene som eventuelt blir rammet av streik i Oslo er Engebråten ungdomsskole, Kjelsås barneskole, Korsvoll barneskole, Nordberg ungdomsskole, Skøyen barneskole, Ris ungdomsskole, Foss videregående skole og Bjerke videregående skole.

I tillegg er førskolelærere og styrere i ni barnehager i bydel Grünerløkka med i det andre streikeuttaket fra Unio. Barnehagene må enten stenges helt eller ha redusert åpningstid og dårligere tilbud.

Barnehagene er Barnas Hus barnehage, Barnas hus småbarnsstuer, Bellevue barnehage, Dynekilen barnehage, Hovin barnehage, Keyserløkka barnehage, Løkka barnehage, Ola Narr barnehage og Sinsen barnehage (herunder Sofies Hage).

Ansatte i seks andre barnehager tas ut i en eventuell streik fra i morgen. I flere bydeler i Oslo vil også opptaket til barnehager bli rammet.

Også helsepersonell
Flere sykepleiere, ergoterapeuter og fysioterapeuter med medlemskap i Unio vil hindre utskriving av pasienter fra sykehus til hjem, sykehjem og rehabilitering om de ikke finner en løsning på meklingen i løpet av tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.