Streik kan ramme storaviser

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Papiravisløs pinse kan bli lenger enn vanlig.

18.05.10 19:56

Norsk Journalistlag varsler tirsdag opptrapping av en eventuell streik blant journalistene. Mens 122 mindre mediebedrifter tas ut i streik fra et eventuelt meklingsbrudd førstkommende fredag, varsler Journalistlaget nå at også at flere av de store tas ut rett over pinse, fra tirsdag 25. mai.

I det nye streikeuttaket er det 1361 journalister i 22 bedrifter. Dersom NJ og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) ikke kommer til enighet i lønnsoppgjøret, kan dermed vel 3000 journalister i 144 bedrifter være i streik neste uke. Det er fortsatt ikke varslet plassfratredelse for alle bedrifter der NJ har medlemmer.

Blant papiravisene som kan bli tatt ut tirsdag er Adresseavisen, Aftenposten, Vårt Land, Bergens Tidende, Dagens Næringsliv, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, VG og en del mindre aviser.

På nettet er det varslet streikeuttak hos Aller Internett, E24, Klar Tale og VG Multimedia.

Dagbladet og Dagsavisen er så langt ikke omfattet. Det er heller ikke spesielt sårbare nummer-to-aviser, som Bergensavisen og Rogalands Avis.

NTB samt en rekke lokalaviser tas ut allerede fredag.

- Mediebransjen har vært en økonomisk svært god bransje for eierne gjennom mange år, og grunnen til at norske aviser både på papir og nett gjør det så bra, er nettopp kompetente og motiverte journalister. Det er en dårlig forretningsstrategi å skyve disse ut av bransjen, siier NJs leder Elin Floberghagen.

Nettavisen og NA24 vil ikke rammes av en eventuell konflikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.