NA24.no

Streik og uvær fører til forsinkelser i flytrafikken

Sist oppdatert:
SAS' bagasjepersonale i København streiket spontant torsdag kveld. Sammen med det dårlige været på Østlandet, fører til flere forsinkelser på Oslo lufthavn.

På Kastrup lufthavn i København står alle SAS-flyene stille etter at bagasjepersonalet sluttet å jobbe for å gå i et møte torsdag kveld. To avganger er kansellert, 15 avganger er utsatt flere ganger.

Klokken 20 hadde samtlige forsinkede SAS-avganger fra Kastrup forventet avgangstid klokken 21. De kan imidlertid bli ytterligere forsinket.

– Vi har sendt tillitsvalgte av sted for å få bagasjearbeiderne tilbake, men vi aner ikke når det skjer, sier SAS' pressesjef Stine Kromann-Michelsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Streiken er ulovlig, slår hun fast.

– Sa opp lokalavtaler

Streiken får også konsekvenser for trafikken fra Oslo lufthavn.

– Vi får ikke ekspedert flyene på Kastrup videre. Vi har også fly i Oslo som vi ikke ønsker å sende ut før vi vet sikkert at de kan komme tilbake igjen, forklarer Kromann-Michelsen til NTB.

Ifølge fagforeningen Ekspeditions Arbejdernes Klub skyldes streiken at SAS har sagt opp fem lokalavtaler, melder Ritzau. Ifølge SAS kom streiken helt uten forvarsel.

Blant de forsinkede flyene ut av Kastrup er SAS' 19.05-avgang til Oslo lufthavn. SAS har også planlagte avganger fra Kastrup til Trondheim, Stavanger og Bergen senere torsdag kveld.

Uvær på Østlandet

Samtidig har det dårlige været over Østlandet ført til forsinkelser inn og ut av Oslo lufthavn for en rekke flyselskaper torsdag kveld.

– Kontrollsentralen på Røyken har innført restriksjoner på avstand mellom flyene på grunn av tordenværet. Det har de gjort av sikkerhetshensyn. Restriksjonene er lettet litt på, og vil nok bli lettet ytterligere utover kvelden, sa pressetalsmann Lasse André Vangstein til NTB ved 20-tiden torsdag.

Han oppfordrer passasjerer om å møte til oppsatt tid, og sier problemene trolig vil løse seg utover torsdagskvelden.

– Forsinkelsene på grunn av vær er maks en halv time. De som kjenner situasjonen i København, sier det dreier seg om en kortvarig streik. Selv om forsinkelser ofte blir hengende igjen, vil nok dette løse seg utover kvelden, sier Vangstein. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere