NA24.no

Streikefare i offshore

Sist oppdatert:
Det er brudd i forhandlingene i offshoreindustrien. Dette kan få ringvirkninger i det norske oljemiljøet.

Arbeidstakerorganisasjonen NOPEF brøt mandag ettermiddag forhandlingene med arbeidstakerne i OLF for Oljeservicebedriftene.

Oppgjøret går til megling, men tidspunktet er ikke fastlagt. Tidspunktet vil bli satt opp av riksmeklingsmannen og er avhengig av hvor mye han har å gjøre.

I en melding fra arbeidstakerorganisasjonen NOPEF heter det at OLF tilbød de ansatte i Oljeservicebedriftene under det halve av hva som ble gitt av OLF i oppgjøret for operatør, boring og forpleining og i oppgjøret med NR for ansatte på flyttbare offshoreinnrettninger og permanente plattformer.

OLF skriver imidlertid dette:

- Vi beklager at NOPEF ikke ville godta et tilbud som ville gi en lønnsøkning på 15.000 kroner per 1. juni 2006 og 10.000 kroner fra 1. juni 2007. Dette ville komme i tillegg til betydelige ansiennitetstillegg, som er gitt tidligere i år.

Forhandlet i tre dager

Bruddet kom etter tre dager med forhandlinger.

NOPEF har fremmet en rekke krav om endringer i avtalens bestemmelser, blant annet krav om innstramming av arbeidstidsordningene og innføring av nye bestemmelser, i tillegg til lønnskravene.

Omfatter 2.650 arbeidstakere

Oljeserviceavtalen omfatter om lag 2.650 arbeidstakere i en rekke leverandørbedrifter som er medlem i OLF. Selskapene leverer blant annet brønn- og undervannstjenester innen olje- og gassvirksomheten.

Blant selskapene som er omfattet av avtalen er Schlumberger Norge, Aker Kværner Well Services, Halliburton, Weatherford Norge, Oceaneering, Acergy Norway, Baker Hughes og en rekke andre selskaper knyttet til oljeservice-virksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere