NA24.no

Streikefare i Telenor

Sist oppdatert:
Lengre svartid på Opplysningen og tregere leveranse av bredbånd kan bli noen av følgene hvis det blir streik i Telenor.

Lengre svartid på Opplysningen og tregere leveranse av bredbånd kan bli noen av følgene hvis det blir streik i Telenor.

Før helgen brøt El & IT-forbundet forhandlingene med Abelia i Telenor-overenskomsten og varslet mulig streik for 470 Telenor-ansatte.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen forteller om liten forhandlingsvilje og vanskelige forhandlinger. Nå møtes partene hos Riksmeklingsmannen.

Ikke diskutert lønn
Hverken pensjonskrav, arbeidstidsbestemmelser eller sosial dumping ble partene enige om. Og da hadde de ennå ikke begynt å diskutere lønn.

- Det er i utgangspunktet stor avstand og det er flere saker vi ikke har blitt enige om. Per i dag er det ikke noe forhandlingsresultat til grunn, sier Andersen til NA24.

Flere av punktene har vært gjennomgangstema tidligere i vårens tarifforhandlinger. Blant annet avtalefesting av pensjonsvilkår og inn- og utleie av arbeidskraft, såkalt sosial dumping. Punkter som har styrt tidligere oppgjør inn på overtid og streik.

Lengre ventetid
Om det blir streik kan det ramme kundene i ikke mindre enn ni Telenor-bedrifter. De risikerer lengre svartid på Opplysningen og tregere utsending av mobilregninger. Og de som er lei av å vente på at bredbåndsinstallatøren kommer på døren må belage seg på enda lengre ventetid.

Hvor sannsynlig en streik er, vil ikke forhandlingslederen spekulere i, men etter vanskelige forhandlinger, har han ennå ikke fått et konkretisert tilbud.

- Vi har hatt tre dager med forhandlinger, uten at det ligger noe som helst på bordet. Motparten ønsker minst mulig endringer i overenskomsten. Jeg vil ikke fraskrive dem enhver form for forhandlingsvilje, men det har vært vanskelig, sier Andersen.

Kan ta ut flere
De 470 medlemmene som i første omgang vil bli tatt ut i streik utgjør ikke mer enn rundt fire prosent av de ansatte i Telenor og 20 prosent av forbundets medlemmer i telegiganten, men streiken kan bli større.

- Det kan bli en relativt rask opptrapping, men vi har uansett fire dagers varsel, avslutter Jan Olav Andersen.

Frykter lengre ventetid
- Hvis det blir streik, vil kundene kunne oppleve at det vil bli lengre ventetid, sier informasjonssjef Atle Lessum til NA24.

Av 470 som tas ut i streik er rundt 150 ansatt i kundeservice.

Ingen av de funksjonene som eventuelt tas ut i streik har konsekvenser for liv og helse, men likevel vil Telenor søke om dispensasjon for noen av de potensielt streikende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere