NA24.no

FOLKSOMT: Slik kan det arte seg på Oslo lufthavn når ikke alt er på stell.
FOLKSOMT: Slik kan det arte seg på Oslo lufthavn når ikke alt er på stell. Foto: Lars Solbakken (NTB scanpix)

Streikefare truer flytrafikken på Gardermoen

Sist oppdatert:
Reisende må belage seg på både forsinkelser og kanselleringer dersom de som tanker og leverer drivstoff til Oslo lufthavn går ut i streik fra fredag morgen.

Ved 20-tiden torsdag pågikk meklingen fortsatt.

Parat og LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund har frist til midnatt med å bli enige om en ny oljetransportavtale. Dersom meklingen ikke fører fram, vil en eventuell streik iverksettes fra fredag morgen klokka 6.

– Vil bli forsinkelser
– Om det blir streik, vil det bli forsinkelser og kanselleringer. Vi ber alle passasjerer om å forholde seg til sitt flyselskap for informasjon om sin reise, sier pressetalsmann Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn.

Lasse A. Vangstein.

Det er Gardermoen Fuelling Services AS (GFS) som har ansvaret for å fylle drivstoff på flyene på landets hovedflyplass. Selskapet har rundt 60 ansatte.

Ettersom det foreløpig bare er Gardermoen som er omfattet av streikeuttaket, håper flyselskapene å kunne opprettholde flyprogrammet ved å fylle flyene sine på de flyplassene som ikke er i konflikt, skriver Aftenposten.

– Hvis flyselskapene får fylt andre plasser, må de gjerne gjøre det. Hensikten med en eventuell streik er jo å ramme arbeidsgiver, og ikke tredjepart, selv om det også kan skje, sier informasjonsansvarlig Bjørn Sandnes i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

Kan trappe opp
Dersom en eventuell konflikt vedvarer, har fagforeningene varslet at de vil ta ut ansatte i selskapet Flytanking i Bergen og Trondheim onsdag, og i Esso Norge, Flytanking AS Stavanger og Bunker Oil fredag.

Partene er uenige om den økonomiske delen av oljetransportavtalen. Det strides også om flere tekniske justeringer av fagbrevavtalen.

Både SAS og Norwegian sier de vil sørge for å fylle drivstoff på flyene som er parkert på Gardermoen i god tid før en eventuell streik er et faktum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere