*Nettavisen* Økonomi.

Streikepreg på Wall Street

En kollektivstreik i New York så ut til å legge en demper på aksjehandelen tirsdag, og indeksene endte marginalt ned.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Millioner av kollektivpassasjerer måtte tirsdag komme seg på jobb i New York på andre måter - eller bli hjemme, på grunn av den første kollektivstreiken i byen på 25 år.

Kaoset som resulterte så også ut til å dempe aktiviteten på aksjemarkedet, selv om alt fungerte som det skal. Det var vanskelig å spore noen klar tendens, totalt sett.

En sektor var imidlertid positiv: Finans. De store investeringsbankene på Wall Street kommer på rekke og rad med strålende kvartalstall (de har avvikende regnskapsår). I dag var det Morgan Stanley som imponerte.

Andre enkeltaksjer beveget seg selvsagt også, og General Motors falt igjen, i dag med 5 prosent til en ny bunn på 20 dollar blank. Toyota offentliggjorde i dag aggressive produksjonsmål, som trolig betyr at General Motors neste år blir passert som verdens største bilprodusent. I tillegg måtte GM tilbakekalle 425.000 biler på grunn av problemer med sikkerhetsbeltene.

Boeing steg etter å ha meldt om en ny ordre fra et flyselskap i Hong Kong. Selskapets nye Dreamliner-modell har slått voldsom an, og Boeing har et knallår når det gjelder ordreinngang.

På makrofronten kom det to tall, som pekte i hver sin retning når det gjelder utsikter til renteoppgang. Produsentprisindeksen viste overraskende lite prispress på produsentnivået, mens en telling av nye boliger var overraskende sterk.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,29% til 10.805,55

Nasdaq -0,01% til 2.222,42

S&P 500 -0,02% til 1.259,62

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag