NA24.no

Streiker rammer flyplasser i Tyskland

Punktstreiker rammet torsdag trafikken ved flere tyske flyplasser. Selskapet Lufthansa (bildet), som er landets største, var spesielt hardt rammet. Streikene er ledd i en større lønnskonflikt. Forstyrrelsene er store framfor alt ved det viktige knutepunktet Frankfurt, der rundt 2500 ansatte har lagt ned arbeidet.
Punktstreiker rammet torsdag trafikken ved flere tyske flyplasser. Selskapet Lufthansa (bildet), som er landets største, var spesielt hardt rammet. Streikene er ledd i en større lønnskonflikt. Forstyrrelsene er store framfor alt ved det viktige knutepunktet Frankfurt, der rundt 2500 ansatte har lagt ned arbeidet. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Punkstreiker rammer trafikken ved flere tyske flyplasser.

Forstyrrelsene er store framfor alt ved det viktige knutepunktet Frankfurt, der rundt 2.500 ansatte har lagt ned arbeidet.

Torsdagens aksjoner var ledd i en lønnskonflikt i offentlig sektor i Tyskland. Det store fagforbundet Verdi hadde oppfordret ansatte i barnehager, ved daghjem og ulike kommunale institusjoner til å legge ned arbeidet.

På flyplassene i Frankfurt - Tysklands største - og i Hannover streiket bagasjesjauere og andre bakkemannskaper.

- Lufthansas flygninger er spesielt hardt rammet, sa en talskvinne for flyplassledelsen i Hannover.

Også ved flyplassene i München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn og Stuttgart ble det streiket torsdag. Lufthansa, som er Tysklands største flyselskap, har innstilt nesten 600 av dagens avganger, ble det opplyst.

Verdi har krevd at lønnene for rundt 2,1 millioner ansatte i stat og kommuner økes med 3,5 prosent, og at det dessuten gis et flatt tillegg på 100 euro eller vel 830 kroner. Arbeidsgiverne hadde inntil torsdag morgen ikke kommet med noe tilbud. (©NTB)Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere