*Nettavisen* Økonomi.

Streiker rammer flytrafikken i Tyskland

Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiler torsdag omkring 600 ruter innenriks og i Europa. Årsaken er en arbeidskonflikt som ventes å ramme mange av landets flyplasser. Fagforbundet Verdi har tatt mange flyplassansatte ut i streik. Foto: Lisi Niesner (Reuters/NTB scanpix)

Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiller rundt 600 flyvninger innenriks og til og fra andre land i Europa torsdag.

26.03.14 13:52

Selskapet venter å bli rammet av omfattende streikeaksjoner.

Bakkemannskap, vedlikeholdsarbeidere og bagasjesjauere organisert i fagforbundet Verdi er tatt ut i punktstreiker på de største flyplassene i Tyskland. Forbundets ledelse griper til streikevåpenet i en lønnskonflikt med ledelsen i Lufthansa.

Bare i Frankfurt, som huser en av Europas største og travleste flyplasser, var det ventet at rundt 6.000 Verdi-organiserte ville streike. Også i München, Düsseldorf, Köln-Bonn, Stuttgart, Hamburg og Hannover var det ventet aksjoner.

Konflikten gjelder ikke bare flytrafikken, onsdag var store deler av kollektivtrafikken i delstaten Nordrhein-Westfalen vest i Tyskland rammet av streik.

– Oppslutningen om streiken ligger nær 100 prosent, sa lederen for Verdis avdeling i delstaten, Günter Isemeyer.

Ralf Beisel i flyplasselskapenes organisasjon ADV retter hard kritikk mot Verdis opptreden. Streikene rammer ikke i første rekke arbeidsgiverne, men snarere reisende og andre uskyldige tredjeparter, sier han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag