*Nettavisen* Økonomi.

Strengere EU-kontroll

Utslippskravene under EU-kontrollen skal bli strengere, og bilmekanikere går på kurs for å bli bedre.

27.02.06 11:28

Statans vegvesen er i tillegg opptatt av at kontrollen av kjøretøy skal være så rettferdig som mulig.

- Vi vil at bileierne skal være trygge på at resultatet blir likt - uavhengig av hvor man leverer bilen til periodisk kontroll, sier senioringeniør Jan Haagensen i Statens vegvesen, Region øst i en pressemelding.

For å informere og minne verkstedene om endringer i regelverket, og bevistgjøre de ansatte på hvilken rolle og plikter de har i kontrollsammenheng, holder Vegvesenet informasjonsmøter for verkstedsansatte.

Strengere
Blant annet har kravene til eksosutslipp blitt strengere. De nye verdiene har vært ukjente for en del av de verkstedansatte. Det gjøres også en del feil i forbindelse med innrapportering til Statens vegvesen, noe som kan medføre at kjøretøyene ikke blir godkjent. Haagensen mener informasjonsmøtene bidrar til stor forbedring hos verkstedene.

Stikkprøver
- Når vi tar stikkprøver ved de ulike verkstedene, ser vi store variasjoner i resultatene. Vi forventer og krever at verkstedene forbedrer seg og blir stadig mer profesjonelle, sier Haagensen.

Verkstedene er positive til oppfølgingen fra Statens vegvesen.

- Jeg synes opplegget er imponerende bra. Det er flott at våre «foresatte» følger opp i forhold til at de vil at vi skal utføre jobben på en enhetlig måte. Vi må jo tilstrebe lovmessig korrekte resultater, samt rettferdighet overfor bileierne, sier Jan Gustavsson, som i tillegg til å være verkstedeier, er visepresident i Norges bilbransjeforbund.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.