NA24.no

Stress-nedgang i Asia

Sist oppdatert:
Bekymring om kapitalsituasjonen til amerikanske banker bidrar til å trekke ned de asiatiske markedene.

Torsdag forventes utfallet av stresstesten som amerikanske myndigheter har gjort på sine største banker å foreligge. Denne vil vise hvem av de 19 største bankene som trenger ytterligere finansiering.

Følg aksjemarkedet her

Men lekkasjene og spekulasjonene har vært mange, og bidrar onsdag til å trekke ned aksjemarkedene. Blant annet forventes det nå at Bank of America vil trenge hele 34 milliarder dollar i ny kapital.

Dette bidro til å senke finansrelaterte aksjer i Asia, mens nedgang i olje- og kobberprisen bidro til å sende ned aksjer som Cnooc, kinas største offshore oljeprodusent og BHP Billiton som er verdens største gruveselskap.

Morgan Stanleys Asia-indeks, som ikke inkluderer japanske aksjer, faller 0,5 prosent. De siste to månedene har indeksen imidlertid steget hele 43 prosent, melder Bloomberg News. I Australia faller hovedindeksen med 0,8 prosent mens Shanghai-børsen i Kina steg 1 prosent. Det er stengt i Japan å grunn av helligdag onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere