NA24.no

Striden om søndagshandel avgjøres i år

Ifølge Vårt Land kan da slaget om søndagshandel og avvikling av den såkalte Brustadbua finne sted på tampen av året. Kristelig Folkeparti motsetter seg liberaliseringer, mens Venstre er på vippen. Her Brustad-Bua Bunnpris i Bygdøy Allé.
Ifølge Vårt Land kan da slaget om søndagshandel og avvikling av den såkalte Brustadbua finne sted på tampen av året. Kristelig Folkeparti motsetter seg liberaliseringer, mens Venstre er på vippen. Her Brustad-Bua Bunnpris i Bygdøy Allé. Foto: Kjetil Ree (Wikipedia)
Kulturminister Thorhild Widvey (H) varsler både høring og avklaring av handel på helligdager innen året er omme, skriver Vårt Land.

– Regjeringen har ennå ikke konkludert internt om omfanget og hvilke endringer som bør gjøres i regelverket. Men vi satser på en avklaring i løpet av året, sier kulturministeren.

Ifølge Vårt Land kan da slaget om søndagshandel og avvikling av den såkalte Brustadbua finne sted på tampen av året. Kristelig Folkeparti motsetter seg liberaliseringer, mens Venstre er på vippen.

Kulturminister Thorhild Widvey har ansvaret for helligdagslovgivningen, og er dermed ansvarlig statsråd for regjeringsprogrammets løfte om å «tillate butikker å holde åpent på søndager».

Widvey sier tematikken ikke er behandlet i regjeringen ennå, men at det jobbes med forberedelse av saken. Hvilke partier regjeringen skal hente støtte fra er uavklart.

– Innholdet i forslaget vil nok avgjøre hvem vi forhandler med i Stortinget. Det må vi sondere når utkastet er der, sier hun. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere