NA24.no

Strømprisen regner bort

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømprisen har sunket med hele 60 prosent de siste fire månedene.

Gjennomsnittsprisen i den nordiske kraftmarknaden endte på 24,8 øre per kwh i årets første uke. Det er den laveste noteringen siden uke midten av november 2005, viser en oversikt fra Norges vassdrags- og energidirektorat.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av de siste 19 ukene har strømprisen sunket med hele 60 prosent.

Mye nedbør og tilsig til kraftsystemet har sammen med synkende brenselspriser og CO2-kvotepriser ført til prisnedgangen.

- Vi begynner å nærmes oss en bunn i strømmarkedet, men om den er nådd er ennå usikkert, sier kraftanalytiker Magnus Smistad i Bergen Energi til NA24.

Han sier videre at det er meldt mildt og vått i tiden fremover, noe som tyder på at prisene forblir lave.

- De fleste parameterne peker ned, noe som taler for fortsatt lave priser, og det skal nok litt til før prisene går opp, sier han.

Til tross for at situasjonen i Norge er langt bedre enn det var på høsten fortsetter importen av kraft. I forrige uke ble 11 prosent av det norske kraftforbruket importert.

Samtidig var tilsiget i de norske vannmagasinene nesten dobbelt av det som er normalt. På samme tid har det vært en relativ lav produksjon av kraft i Norge, som har ført til at nedgangen i fyllingsgraden bare ble på 1 prosentpoeng i forrige uke. Fyllingsgraden på landsbasis er nå 66 prosent, og 3,8 prosentpoeng lavere enn normalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere