NA24.no

Strømprisen steg kraftig


Strømprisen steg fra september til oktober, men er likevel unormalt lav.
Strømprisen steg fra september til oktober, men er likevel unormalt lav. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Engrosprisen på strøm steg fra 12 til 20 øre per kilowattime i oktober.

Men prishoppet til tross - prisen var langt lavere enn normalt i oktober.

- Vi kommer fra ekstremt lave prisnivåer. Så selv om økningen i oktober var kraftig, er det et stykke opp til de vanlige prisnivåene for årstiden. Engrosprisen på strøm er fortsatt billig sett i forhold til historiske priser, sier leder for krafthandel i strømleverandøren LOS, Andreas Myhre, i en pressemelding.

Lite nedbør tærte på vannreservene i magasinene i oktober. Fyllingsgraden i Sør-Norge, som var svært høy ved inngangen til oktober, er nå mer normalisert. Samtidig var kraftproduksjon fra vindmøller nesten fraværende.

Markedet gjettet på forhånd at oktoberprisen skulle bli 13 øre per kilowattime. Gjennomsnittlig pris i oktober de ti siste årene har vært 31 øre, og vi må tilbake til 2001 for å finne en lavere pris for denne måneden, melder LOS.

- Nå står vinteren for tur, og kraftprisene skal øke. Markedet tror på en engrospris på strøm på Sørlandet på rundt 25 øre per kilowattime i november, noe som også er prisen ved inngangen til måneden. Skulle markedet få rett, vil også novemberprisen være betydelig lavere enn normalt, sier Myhre.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere