NA24.no

Foto: NTB Scanpix

Strømprisene er halvert

Likevel mener fire av ti at strømmen er dyr.

Målt mot kjøpekraften har strømprisene nesten halvert seg de siste ti årene.

Mens bensinprisene målt mot kjøpekraften har steget 20 prosent de siste ti årene, har strømprisene gått motsatt vei. Utenom nettleien var elektrisiteten hele 42 prosent billigere i fjor enn den var for ti år siden.

Likevel mener altså fire av ti at elektrisk kraft er dyrt eller svært dyrt. Det viser en undersøkelse InFact har utført på oppdrag for strømleverandøren Fjordkraft.

Få synes strøm er billig

På en skala fra én til fem, hvor en er svært billig og fem er svært dyr, har de fleste respondentene plassert seg mellom tre og fem. Beskjedne seks prosent svarer at de synes elektrisiteten er svært billig, mens altså 40 prosent mener den er dyr eller svært dyr.

Kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland i Fjordkraft har følgende kommentar til funnene i undersøkelsen:

- Kanskje er det slik at alt som er livsnødvendig blir oppfattet som dyrt? Strøm er jo ikke noe vi kan velge bort, men en kostnad som ligger fast i alle husholdningsbudsjett. Faktum er jo, som tallene viser, at strømutgiftene er markant lavere enn for ti år siden, sier hun til Nettavisen.

Venter ikke prisvekst

Tjomsland tror prisene vil holde seg lave i flere år fremover.

- Strømprisene endres fra time til time, og der er til dels store sesongvariasjoner. Dette er imidlertid ikke en vare man kan hamstre inn i stort når prisene er på sitt laveste. Forbrukerne kjøper strøm gjennom hele året, og dermed er det gjennomsnittsprisen som er interessant. Den var lav i fjor, og alt tyder på at den vil bli lav i årene fremover også, sier Tjomsland.

Hva synes du om norske strømpriser? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere