NA24.no

Strømregningen kuttes i to

De neste årene skal nordmenn bytte ut strømmålerne sine. Strømforbruket i alle husholdninger skal måles live, for eksempel gjennom mobilnettet.
De neste årene skal nordmenn bytte ut strømmålerne sine. Strømforbruket i alle husholdninger skal måles live, for eksempel gjennom mobilnettet. Foto: Fjeldstad, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- En halvering av strømregningen, ifølge Fortum.

Nå er strømregningene på vei ut til de fleste strømkunder. For mange vil det for en gangs skyld bli en hyggelig opplevelse.

- En mild høst med lavt forbruk, i kombinasjon med lave strømpriser, gir rekordlave strømregninger, sier Paul Ferguson, markedssjef hos strømleverandøren Fortum i en melding.

- Våre kunder i har i gjennomsnitt brukt 25 prosent mindre strøm nå i desember enn i desember i 2010. Samtidig er strømprisen nesten 60 prosent billigere.

For noen strømkunder blir overraskelsen stor. Ole Petter Garberg bor i en enebolig i Sarpsborg, er gift og har to barn. Når kulda setter inn merkes det på strømforbruket.

- I fjor var strømregningen vi fikk i begynnelsen av januar på over 10 000 kroner, sier Ole Petter Garberg. Årets regning er på omtrent 5 000 kroner. En halvering av strømregningen! Det takker vi for.

- Noen kunder betaler allikevel mer enn andre. Kunder med avtaler om fastpris eller garantipris betaler høye gebyrer for å forsikre seg mot en eventuelle høye strømpriser. Rene spotprisprodukter vil som regel alltid være det rimeligste over tid, fortsetter Paul Ferguson i meldingen.

- I disse dager er det ekstra hyggelig å være strømleverandør, sier Paul Ferguson. I 2011 har vi hilst mange nye kunder velkommen til Fortum - faktisk like mange som om alle på Hamar hadde valgt Fortum som strømleverandør. Og 2012 starter vi med å sende ut rekordlave strømregninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere