Strøm av IT-resultater

En rekke amerikanske IT-bjellesauer har lagt frem kvartalstall etter børs tirsdag. Her er oversikten.

18.04.06 23:31

HOUSTON (NA24):Dette er den travleste dagen i denne omgang for den som skal følge med på kvartalsresultater fra amerikanske teknologiselskaper. Etter børs har blant andre IBM, Motorola, Texas Instruments, Seagate og Yahoo kommet med kvartalstall.

Kortversjonen er at bildet er blandet: To av selskapene - Texas Instruments og Yahoo - var positive overraskelser. To - Motorola og Seagate - er møtt med skuffelse. IBM har fått en nøytral mottagelse i handel etter børs tirsdag.

Resultatrushet kommer etter en børsdag da Nasdaq-indeksen steg nær 2 prosent.

Yahoo er opp 6 prosent i etterbørshandel. Selskapets resultat etter skatt falt fra 205 til 156 millioner dollar, men det var på grunn av endret bokføring av ansatteopsjoner. Omsetningen steg 34 prosent til 1,57 milliarder dollar. Begge deler var omtrent som ventet. Jevnt over ga selskapet utsikter for de kommende kvartalene i tråd med forventingene.

Texas Instruments stiger 3 prosent i etterbørshandel. Selskapets overskudd økte fra 411 til 585 millioner dollar. Omsetningen økte 23 prosent til 3,3 milliarder.

Motorola faller 5 prosent etter børs Selskapets resultat falt fra 692 til 686 millioner dollar, men det er også preget av endringene i opsjonsreglene i USA, som nå innebærer at selskapene må føre verdien av ansatteopsjoner som en kostnad. Likevel var bunnlinjen litt svakere enn markedet hadde forventet. Omsetningen steg 23 prosent til 10,1 milliarder dollar, mer enn ventet.

Seagate Technology faller 3 prosent. Selskapet fikk et overskudd på 274 millioner dollar, opp fra 229 millioner. Omsetningen økte 16 prosent til 2,29 milliarder dollar. Tallene var OK, men markedet liker ikke utsiktene for de kommende kvartalene.

IBM-aksjen er marginalt opp i etterbørshandel. Overskuddet økte fra 1,4 til 1,7 milliarder dollar, litt bedre enn ventet. Omsetningen falt fra 22,9 til 20,7 milliarder, men det skyldes salget av PC-virksomheten. Korrigert for det, var omsetningen lite endret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.