*Nettavisen* Økonomi.

Strøm ga Oslo 855 mill.

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)

Oslo Kommune tjener gode penger på sin egen kraftprodusent.

22.08.06 14:00

Les NA24 på mobil

E-CO Energi gir penger i kassen for Oslo kommune. De eier kraftprodusenten, og hadde i første halvår driftsinntekter på 1439 millioner kroner mot 1165 millioner kroner samme periode i fjor. Prosentvis tilsvarer dette en økning på hele 23 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

260 mill. mer
Selskapet økte driftsresultatet med 257 millioner kroner til 1.033 millioner kroner i første halvår. Både pris og produsert volum medvirket til den positive resultatutviklingen.

Nedgang i rentebærende gjeld bidro også, samtidig som driften har vært stabil og kostnadseffektiv. Grunnrenteskatten økte kraftig som følge av den høye spotprisen.

Resultat før skatt ble 855 millioner kroner mot 566 millioner kroner i første halvår i fjor. Dette er en forbedring på vel 50 prosent.

Lavere vannstand
E-COs magasiner er lavere enn normalt, og selskapet forventer en relativt lav produksjon i siste halvår. Lavere produksjonsvolum vil påvirke resultatet i siste halvår negativt, men med normale tilsigsforhold fremover forventes det imidlertid at resultatet for hele året 2006 vil bli på linje med fjoråret.

Hovedårsaken til de gode tallene er de høye prisene på råolje samt tidvis svært høye CO2-priser som har vært det siste året.

Historisk dyrt
Dette har medført historisk sett meget høye priser på kraft. Prisene toppet seg i mars-april med priser over 40 øre per kWh. Prisen gikk ned som følge av et kraftig fall i prisene på CO2-kvoter i slutten av april, men viste igjen en stigende tendens mot slutten av halvåret i takt med en økende bekymring for tilgangen på vann til kraftverkene samt økende oljepris.

E-CO Energi er et av Norges ledende energikonsern. Kjernevirksomheten er eierskap og forvaltning av vannkraftanlegg samt konsulentvirksomhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.