Gå til sidens hovedinnhold

Strømleverandør kaster kortene

Høye strømpriser tok knekken på Vitel.

Strømleverandøren Vitel har kastet kortene. 20.000 kunder får ny leverandør.

- På grunn av ekstremt høye priser som gir store krav til sikkerhetsstillelse, har vi besluttet å avvikle strømvirksomheten, sier administrerende direktør Glenn Nøstdahl i Vitel til Nettavisen.

Vitel har 20.000 strømkunder. Det foregår nå forhandlinger med tre leverandører - en av dem vil overta Vitels kundeportefølje.

Ifølge Nøstdahl vil ikke kundene lide som følge av avviklingen. De vil få et sluttoppgjør med Vitel, og deretter må de ta stilling til om de vil fortsette med den nye leverandøren.

Den kalde vinteren har gitt rekordhøye strømpriser. Dette har skapt problemer for Vitel.

- Selskapet ble stilt ovenfor enorme sikkerhetskrav, og ved å innfri disse kravene ville selskapet bli satt i en farlig likviditetssituasjon. Styret har vurdert det som for risikabelt å fortsette med strøm i dagens marked, og vi gjennomfører derfor en kontrollert avvikling av vår satsing innenfor strøm, sier Nøstdahl.

Som leverandør av strøm, må Vitel stille sikkerhet hos strømbørsen NordPool, samt sidesikkerhet hos Statnett. Når strømprisen stiger så kraftig som den har gjort i perioder i det siste, øker kravet til sikkerhetsstillelse voldsomt bare over natten. Dette greier ikke selskapet.

Nøstdahl sier selskapet ikke har kommet i finansielle vanskeligheter. Vitel fortsetter som leverandør av IP-telefoni og TV.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene