*Nettavisen* Økonomi.

Strømmer til McDonalds

Foto: (Scanpix)

Dårlige økonomiske tider gjør at kundene velger hamburgere.

Hamburgerkjeden McDonalds er en av få bedrifter som har opplevd økt pågang i de dårlige tidene. Forbrukerne velger rimelige alternativer og tyr til kjeder som McDonalds.

NA24 - din næringslivsavis

De har opplevd at beslutningen om å utvide åpningstidene og menyene har gitt uttelling. Totalt besøkte 58 millioner kunder restaurantene i snitt hver eneste dag i 2008. McDonalds er villig til å satse milliarder på starte nye og oppgradere eksisterende restauranter. Totalt setter de av 2,3 milliarder dollar til dette formålet i 2009.

Slår forventningene
I det siste kvartalet av 2008 falt resultatet til 985,3 millioner dollar fra 1,27 milliarder dollar i samme periode i 2007. Det tilsvarer 87 cents per aksje i det siste kvartal i 2008 og 1,06 dollar per aksje i resultat for 2007, men da var det medberegnet en gevinst på skatteforhold på 33 cents per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsresultatet ble oppgitt å øke 11 prosent til 1,5 milliarder dollar i fjerde kvartal 2008, mens omsetningen falt 3 prosent til 5,67 milliarder dollar.

Analytikerne hadde i forkant av resultatfremleggelsen forventet at McDonalds ville presentere et resultat på 84 cents per aksje av en omsetning på 5,72 milliarder dollar. Det viser estimater fra FactSet ifølge Marketwatch.

- Sterkt år
Selskapet forventer å åpne 1.000 nye restauranter i 2009, og opplevde økt salg ved restaurantene i fjor på 7,2 prosent. Det var vekst i både Asia, Midtøsten, Afrika, Europa og USA.

- 2008 var et sterkt år for McDonalds. Gjennom vårt strategiske fokus på menyvalg, matkvalitet og verdi, økte snittantallet kunder som ble servert hver dag til mer enn 58 millioner hver dag. Sammenlignbart salg og antallet gjester var positivt over alle segmentene hvert kvartal, og selskapet leverte en tosifret vekst i driftsresultatet i fjerde kvartal og for året, kommenterer konsernsjef Jim Skinner i McDonalds.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.