*Nettavisen* Økonomi.

Strømmer til SAS

SAS-bråket har nå roet seg ned. I juli strømmet passasjerene tilbake til flyselskapet.

07.08.06 14:31

GRATIS OPPSETT:NA24 på mobil

SAS Braathens passasjertrafikk (RPK) økte med 15,1 prosent sammenlignet med samme periode i 2005, mens kabinfaktoren steg med 4,8 prosentpoeng til 80,6 prosent. Det totale antallet passasjerer steg med 11,5 prosent til 808 500 passasjerer.

NA24 - din næringslivsavis

SAS Braathens opplever sterk markedsvekst. På de norske innenriksrutene fløy 661 000 passasjerer med selskapet i juli, en økning på 8,2 prosent fra fjoråret.

- Det er veldig gledelig at de nye rutene våre har blitt godt mottatt. Dessuten har kabinfaktoren har blitt vesentlig bedre, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathens til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Rekordhøy kabinfaktor
SAS Gruppen hadde en oppgang i passasjertrafikken (RPK) på 6,6 prosent i juni 2006, sammenlignet med samme måned i 2005. Dette ga både en økning i kabinutnyttelsen og i trafikken målt i solgte passasjerkilometer.

3,2 millioner passasjerer fløy med et av SAS-konsernets flyselskaper i juli. Det er en oppgang på 6,9 prosent. SAS Gruppens samlede passasjertrafikk (RPK) steg med 6,6 prosent sammenlignet med samme måned året før.

Antallet flyseter i bruk som det ble betalt for, som gir kabinfaktoren, steg 2,9 prosentpoeng til 80,5 prosent.

For Scandinavian Airlines steg det totale antallet passasjerer med 2,2 prosent til 2,0 millioner passasjerer, mens kabinfaktoren steg med 1,9 prosentpoeng til rekordhøye 83,1 prosent. Kapasiteten målt i ASK falt med 1,6 prosent i perioden til 3.062 millioner kilometer.

Forbedret yield
Scandinavian Airlines yield (gjennomsnittlig inntekt per betalt passasjerkilometer) steg med 4,0 prosent i juni 2006 sammenlignet med samme måned året før. I juli ventes yieldoppgangen å være over fire prosent på årsbasis.

- Markedsveksten er fortsatt sterk og yieldmiljøet er relativt stabilt, men det er fortsatt usikkerhet på grunn av konkurransesituasjonen og fortsatt rekordhøye drivstoffpriser. Strategien er å motvirke økningen gjennom hedging, styring av yielden og kostnadsreduksjoner, sier SAS-konsernet i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.