Strømmer til Stordalens senger

Petter Stordalens Choice Hotels knaller til.

13.02.09 12:17

Den gode utviklingen fortsetter i Choice. Selv etter ekstraordinære nedskrivninger på NOK 50 millioner, kan Choice legge frem et rekordresultat, skriver selskapet i en pressemelding fredag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet kunne vise til en oppgang på omsetningen på 481 millioner kroner, slik at topplinjen nådde 4,99 milliarder kroner. Driftsresultatet økte med 16 prosent til 316 millioner kroner mens driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger endte på 481 millioner kroner, en oppgang fra 2007 på 64 millioner kroner.

- Etter flere gode år er vi forberedt på tøffere tider, men med en velfylt kasse og NOK 1 milliard i egenkapital, fokuserer vi på de mulighetene et tøffere marked vil medføre, sier administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia AS, Torgeir Silseth i en pressemelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dermed er det et underliggende driftsmessig rekordår for Stordalens hotellimperium, men resultatet før skatt er svakere i 2008 enn i 2007. Resultatet før skatt endte på 555 millioner kroner i 2007 mens det i 2008 endte på 453 millioner kroner. Årsaken til det sterke resultatet i 2007 var et salg av aksjer i Home Properties som innbrakte en gevinst på 235 millioner kroner, samt en gevinst fra tilknyttede selskaper på 86 millioner kroner.

Men fremover forventer selskapet at klimaet blir betydelig tøffere.

- Choice Hotels Scandinavia AS forventer at 2009 blir et betydelig mer utfordrende år enn 2008. Hotellmarkedet er konjunkturutsatt og påvirkes av den generelle markedssituasjonen. Siden Choice nå har over halvparten av omsetningen sin i Sverige og Danmark, vil utviklingen i disse markedene også ha stor påvirkning, fortsetter administrerende direktør Torgeir Silseth i pressemeldingen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.