*Nettavisen* Økonomi.

Strømregningen kuttes i to

De neste årene skal nordmenn bytte ut strømmålerne sine. Strømforbruket i alle husholdninger skal måles live, for eksempel gjennom mobilnettet. Foto: Fjeldstad, Knut (SCANPIX)

- En halvering av strømregningen, ifølge Fortum.

12.01.12 14:55

Nå er strømregningene på vei ut til de fleste strømkunder. For mange vil det for en gangs skyld bli en hyggelig opplevelse.

- En mild høst med lavt forbruk, i kombinasjon med lave strømpriser, gir rekordlave strømregninger, sier Paul Ferguson, markedssjef hos strømleverandøren Fortum i en melding.

- Våre kunder i har i gjennomsnitt brukt 25 prosent mindre strøm nå i desember enn i desember i 2010. Samtidig er strømprisen nesten 60 prosent billigere.

For noen strømkunder blir overraskelsen stor. Ole Petter Garberg bor i en enebolig i Sarpsborg, er gift og har to barn. Når kulda setter inn merkes det på strømforbruket.

- I fjor var strømregningen vi fikk i begynnelsen av januar på over 10 000 kroner, sier Ole Petter Garberg. Årets regning er på omtrent 5 000 kroner. En halvering av strømregningen! Det takker vi for.

- Noen kunder betaler allikevel mer enn andre. Kunder med avtaler om fastpris eller garantipris betaler høye gebyrer for å forsikre seg mot en eventuelle høye strømpriser. Rene spotprisprodukter vil som regel alltid være det rimeligste over tid, fortsetter Paul Ferguson i meldingen.

- I disse dager er det ekstra hyggelig å være strømleverandør, sier Paul Ferguson. I 2011 har vi hilst mange nye kunder velkommen til Fortum - faktisk like mange som om alle på Hamar hadde valgt Fortum som strømleverandør. Og 2012 starter vi med å sende ut rekordlave strømregninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.